Vesti
07.02.2024. 16:05
Beta

Vremenska prognoza

I u četvrtak toplo i sunčano

1
Izvor: Shutterstock

U Srbiji se u četvrtak očekuje pretežno sunčano i natprosečno toplo vreme uz povremenu umerenu oblačnost, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab i umeren jugozapadni i južni vetar koji će na severu Vojvodine i na planinama povremeno biti jak. Očekuje se da će se najniža temperatura kretati od minus jedan do devet stepeni a najviša dnevna od 15 stepeni do 20.

I u Beogradu sutra sunčano i natprosečno toplo, povremeno uz umerenu oblačnost. Duvaće slab do umeren, jugozapadni vetar. Najniža temperatura od četiri do devet stepeni a najviša od 18 do 20.

Do kraja ove nedelje očekuje se natprosečno toplo vreme sa maksimalnim temperaturama u većini mesta od 16 do 23 stepeni. U petak i za vikend duvaće umeren vetar koji će u nedelju na jugu Banata, kao i u planinskim predelima povremeno dostizati udare i olujne jačine.

Od petka se takođe očekuje umereno i oblačno vreme a prve padavine lokalnog karaktera očekuju se u subotu i nedelju, dok će tokom naredne nedelje kiša postati učestalija u većini mesta. Od utorka zahlađenje uz prelazak kiše u sneg u planinskim predelima.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Godina kada su ključali termometri
Visoka temperatura, vrućina

Rekordne temperature

05.10.2023. 09:55

Godina kada su ključali termometri

Prosečna temperatura od januara do kraja septembra 2023, najviša je izmerena u svetu u prvih devet meseci godine, navodi se u mesečnom izveštaju evropske opservatorije Kopernikus.
Close
Vremenska prognoza
light rain
22°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve