Vesti
18.09.2023. 16:05
Beta

Vremenska prognoza

Meteorolozi upozoravaju na jake pljuskove, grmljavinu i grad

kiša
Izvor: Shutterstock

U Srbiji će u utorak najpre biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme, a popodne se na zapadu i jugozapadu lokalno očekuju jaki pljuskovi sa 10 do 30 milimetara kiše u kratkom periodu, grmljavinom i kratkotrajnom pojavom grada, upozorio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

Jugoistočni vetar će u većem delu Srbije biti slab, promenljiv, samo ujutro i pre podne u košavskom području umeren do jak, a na jugu Banata povremeno i olujni, a oslabiće popodne.

Najniža temperatura će biti od 12 stepeni na jugoistoku Srbije, do 21 stepena na jugu Banata, a najviša od 26 do 31 stepen Celzijusa.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i nestabilno, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Jugoistočni vetar će ujutro i pre podne biti umeren, kratkotrajno i jak, a oslabiće popodne. Najniža temperatura će biti oko 21 stepena, najviša oko 31.

U Srbiji će naredne sedmice biti promenljivo oblačno, toplo i u većini dana suvo, s dužim sunčanim intervalima.

Kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom očekuju se u sredu i četvrtak tek ponegde u brdsko-planinskim predelima, a za vikend i u ostalim krajevima.

U košavskom području u četvrtak i petak se očekuje jačanje jugoistočnog vetra.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve