Vesti
27.11.2023. 16:05

Vremenska prognoza

U utorak hladno, a evo kad stiže NAGLO OTOPLJENJE

vreme
Izvor: Shutterstock

U većem delu Srbije u utorak će biti oblačno s kišom i vetrovito, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Timočkoj Krajini i u nižim predelima očekuju se sneg i kiša, koja će se mestimično lediti na tlu.

U prvom delu dana će duvati umeren i jak, južni i jugozapadni, u košavskom području jak jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine, naročito na jugu Banata i na planinama. Posle podne i uveče skretanje vetra na severozapadni.

Najniža temperatura biće od minus pet na jugu i jugoistoku Srbije do sedam u Beogradu, a najviša u većini mesta od šest do 11 stepeni, samo će u istočnoj Srbiji biti hladnije, do dva stepena.

U Beogradu će biti oblačno s kišom i vetrovito. U prvom delu dana će duvati košava (jak jugoistočni vetar), koji će posle podne biti u skretanju na severozapadni.

Jutarnja temperatura biće oko sedam, a najviša oko devet stepeni, posle podne i uveče u padu.

U sredu ujutru i pre podne će biti oblačno sa slabim mešovitim padavinama: kišom i snegom. Posle podne postepeno razvedravanje. U četvrtak ujutro mraz, tokom dana umereno oblačno i suvo, a samo u Vojvodini ponegde s kišom. U petak se očekuje nagli porast temperature, vetrovito i suvo vreme, maksimalna temperatura od 14 do 22 stepena.

Na planinama intenzivno topljenje snežnog pokrivača u kombinaciji sa jakim vetrom. U toku noći ka suboti jače naoblačenje s kišom, koja će padati i na planinama. U subotu zahlađenje uz kratkotrajni prelazak kiše u sneg. Od nedelje do utorka naredne nedelje suvo i prohladno vreme.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
17.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve