Vesti
18.11.2023. 16:15
Beta

Vremenska prognoza

Pred nama je umereno oblačno i suvo vreme

oblaci, oblačno vreme
Izvor: Shutterstock

U Srbiji će u nedelju biti umereno oblačno sa sunčanim intervalima i suvo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Ujutru će na severozapadu Vojvodine, istoku i jugoistoku Srbije biti umereno do potpuno oblačno, a u ostalim krajevima pretežno vedro. 

Uveče i u toku noći ponegde u Banatu kratkotrajna kiša.

Duvaće slab i umeren, u istočnoj Srbiji jak, zapadni i severozapadni vetar, posle podne i uveče u slabljenju i zatim u skretanju na južni i jugoistočni.

Najniža temperatura biće od minus tri stepena u Vojvodini do šest u Negotinskoj Krajini, a najviša od sedam do 12 stepeni. 

U Beogradu će biti umereno oblačno sa sunčanim intervalima.

Najniža temperatura biće od minus jedan stepen do dva, a najviša oko devet stepeni.

U ponedeljak ujutru ponegde će padati kratkotrajna kiša, a u toku dana suvo i malo toplije sa dužim sunčanim intervalima.

U utorak se očekuje jače naoblačenje s kišom u svim krajevima. Uveče i u toku noći kiša će na planinama preći u sneg. U sredu u Vojvodini prestanak padavina, a u ostalim krajevima i dalje kišovito. Na planinama jugozapadne Srbije sneg uz stvaranje ili povećanje visine snežnog pokrivača za 10 do 20 centimetara.

Duvaće jak i olujni severni i severozapadni vetar. Od četvrtka do subote biće malo do umereno oblačno, suvo i hladno. U nedelju novo naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Meteorolog Nedeljko Todorović: "Narednih decenija temperature u blagom padu"
1

INTERVJU

23.07.2023. 13:05

Meteorolog Nedeljko Todorović: "Narednih decenija temperature u blagom padu"

Prethodnih dana mnogima je klima-uređaj bio "najbolji drug“. Velike vrućine pogodile su i Srbiju pa su ljudi, naročito oni iz urbanih sredina, spas tražili ili u rashlađenim prostorijama, a oni sa nešto više mogućnosti "preselili“ su se na more ili na planinu. U svakom slučaju tamo gde je prijatnije nego u betonskoj džungli.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve