Vesti
01.04.2023. 13:05
R. E.

Ne izlazite ako ne morate

RHMZ izdao važno saopštenje za ponedeljak

Kiša, pljusak
Izvor: Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će u ponedeljak, 3. aprila u Srbiji biti oblačno sa kišom, a u centralnim, južnim i istočnim krajevima Srbije i sa velikom količinom padavina od 20 do 40mm za 24 sata, lokalno i više.

U ponedeljak i utorak, 3. i 4. aprila u planinskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije očekuje se sneg i novi snežni pokrivač visine od 15 do 20 centimetara, a u nižim predelima manji snežni pokrivač visine od 5 do 10 centimetara.

Na području istočne, jugoistočne i jugozapadne Srbije i na području Kosova i Metohije u ponedeljak će na snazi biti narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme.

Preciznije, narandžasti meteo-alarm znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova, kao i pratiti savete koje daju nadležne državne službe, apeluju iz RHMZ-a.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Spadamo u jedan od regiona koji se zagrevaju brže od globalnog proseka"
Visoka temperatura

Vladimir Đurđević

27.03.2023. 14:10

"Spadamo u jedan od regiona koji se zagrevaju brže od globalnog proseka"

Ove godine zima je bila blaga. Prvi put otkako postoje merenja, dva grada u Srbiji tokom zime nisu imala nijedan ledeni dan, a zimu su obeležili toplotni, a ne ledeni talasi. Sva tri zimska meseca imala su periode sa temperaturom iznad normale. Zabeležen je samo jedan talas hladnoće, i to na Kopaoniku od 5. do 9. februara.

Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
25°C
02.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve