Vesti
20.01.2021. 13:30
Tanjug

VUČEVIĆ: Hala 1 spremna za masovnu vakcinaciju Novosađana

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je Halu 1 Novosadskog sajma gde će od danas ujutru početi masovna imunizacija Novosađana i pozvao ih da se odazovu vakcinaciji.

"Danas očekujemo dolazak oko 730 Novosađana, tako da je svih osam ordinacija spremno za rad. Obezbedili smo i 93 parking mesta gde će ljudi pri dolasku na vakcinaciju moći besplatno da se parkiraju, dok će osobe s invaliditetom moći da uđu u halu bez arhitektonskih barijera", rekao je Vučević.

On je naveo da je ceo proces podržan informacionim sistemom koji je povezan sa centralnim registrom na nivou države, u koji će automatski biti unošeni podaci, saopšteno je iz gradske uprave.

"Ja lično ne vidim boLju alternativu od ove za savladavanje korona virusa i pozivam Novosađane da se odazovu procesu imunizacije", poručio je Vučević.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Shutterstock

On je naveo da Novi Sad do sada ima preko 3500 vakcinisanih građana.

"Trudićemo se da uskoro budu vakcinisani pripadnici policije, vojske, prosvete, kao i naše vaspitačice, a sutra će se vakcinisati i pojedini članovi Gradskog veća", rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i naglasio da je cilj da se u što kraćem roku dođe do broja od 100.000 vakcinisanih Novosađana, kako bismo se što pre vratili u redovne tokove života.

On je izrazio zadovoljstvo što ovoga puta obilazi Halu 1 Novosadskog sajma ne povodom njenog pretvaranja u privremenu kovid bolnicu, već iz razloga što je opremljena kao mesto za prijem Novosađana radi masovne imunizacije.

Povezane vesti - KON: Aktuelne mere ostaju do daljeg

Vučević je dodao i da se sada jasno vidi izlaz iz situacije koja nas prati već 11 meseci i zahvalio celokupnom novosadskom timu koji je tehnički i logistički osposobio Halu 1 za prijem građana prijavljenih za vakcinaciju.

U taj tim spadaju pripadnici Prve brigade kopnene vojske, volonteri Crvenog krsta, ekipe Doma zdravlja „Novi Sad" i Instituta za javno zdravLje Vojvodine, zaposleni na Novosadskom sajmu, kao i članovi Gradskog veća.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
TANJUG/ JAROSLAV PAP/bs

Obilasku su između ostalih, prisustvovali i član Gradskog veća za zdravstvo dr Dragan Stajić, direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine dr Vladimir Petrović, direktor Doma zdravlja „Novi Sad" dr Veselin Bojat i komandant Prve brigade kopnene vojske brigadni general Zoran Nasković.

Povezane vesti – JANKOVIĆ: Poštovati mere, ako bude promena, obavestićemo

Od danas ujutru u 8 časova do 18 sati će Hala 1 Novosadskog sajma biti spremna da prima prve građane koji će proći kroz proces masovne imunizacije.

Vakcinaciju će spovoditi lekari Doma zdravLja Novi Sad i Instituta za javno zdravlje Vojvodine, a tehnički uslovi su se stekli zahvaLjujući pripadnicima Prve brigade kopnene vojske i volonterima Crvenog krsta koji su večeras okončali sve radove.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
27.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve