Vesti
30.07.2020. 14:12
Tanjug

VUČIĆ: Bićemo među prvih 20 država koje će platiti vakcinu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je  da je Srbija u razgovoru sa predstavnicima dve zemlje, to jest dve kompanije, koje rade na vakcini, te da ćemo biti među prvih 20 zemalja koje će vakcinu da plate.

Vučić je, u obraćanju građanima, odgovarajući na pitanja novinara, kazao da veruje da zna iz koje zemlje će doći najpre vakcina.

"Pokušaćemo besplatno da damo stanovništvu vakcinu. Neki najavljuju velike cene, i nadam se da će biti niže. Zamislite da moramo da potrošimo 500 miliona za vakcine. Ali svakako to je jeftinije nego što smo potrošili do sada", objasnio je on.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC/bs

Kazao je da će Srbija dati sve od sebe da ne bude poslednja u tom krugu, što, kako konstantuje, govori o posvećenosti srpskih vlasti.

"Budžet Srbije zdrav, pripremljen za mere"

Vučić je rekao da je budžet Srbije zdrav, kao i kompletan fiskalni i monetarni sistem, i da je u potpunosti pripremljen da izdrži mere pomoći privredi, ali i investicione planove.

"Da li mi danas imamo težu situcaju u PIO fondu i RFZO? Naravno da imamo - korona je. Ne postoji nijedna zemlja u Evropi koja se nije drastično zadužila, a mi to držimo pod kontrolom", rekao je Vučić.

Povezane vesti - VUČIĆ: Beograd ne zna ništa o završnom sporazumu

On je naveo da je stopa javnog duga skočila u svim zemljama, da je Belgija na 120 odsto javnog duga u odnosu na BDP, a da je " neuspešna Srbija" na 57 odsto BDP-a.

"Sve mere pomoći privredi i sve što je planirano da uradimo, kada to uradimo, bićemo na 60 odsto javnog duga", zaključio je on.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
19.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve