Vesti
19.03.2024. 18:05
Beta

Pismo ruskom predsedniku

Šta je Vučić napisao u čestitki Putinu

Aleksandar Vučić
Izvor: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas pismom čestitao Vladimiru Putinu pobedu na predsedničkim izborima u Rusiji.

Vučić je na Instagramu objavio fotografiju sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom kome je, kako je napisao, uručio pismo za Putina.

"U pismu sam pored čestitki za izbornu pobedu, objasnio težinu situacije sa kojom se srpski narod na Kosovu i Metohiji suočava, značajnim političkim izazovima koji se pred Srbijom nalaze, uz zahvalnost Ruskoj Federaciji na podršci koju pruža teritorijalnom integritetu Srbije", napisao je predsednik Srbije.

Predsednik Srbije razgovarao je sa ruskim ambasadorom dva dana nakon što su u Rusiji završeni predsednički izbori na kojima je Putin pobedio sa više od 87 odsto glasova.

Za predsednika Putina je u Beogradu glasalo 10,8 odsto državljana te zemlje koji su izašli na ruske predsedničke izbore, pokazali su jučerašnji zvanični rezultati glasanja.

Od 3.824 važećih listića, za Putina je glasalo 512 birača (10,8 odsto), a najviše glasova dobio je zamenik predsednika donjeg doma ruskog parlamenta Vladislav Davankov, iz stranke Novi ljudi - 3.185 (67,4 odsto).

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve