Vesti
29.04.2021. 13:31
Tanjug

"Govorim to svuda"

VUČIĆ: Dok sam predsednik nema sankcija Rusiji i Kini

Aleksandar Vučić predsednik Srbije
Izvor: EPA/ANDREJ CUKIC

Dok sam ja predsednik Srbija neće voditi politku uvođenja sankcija Kini i Rusiji, poručio je Aleksandar Vučić.

Na pitanje za komentar na navodnu najavu ambasadora Srbije u Rusiji Miroslava Lazanskog o osnivanju Peterburškog informativnog centra, kao i da navodno iza toga stoji Jevgenij Rogozin, koji je na crnoj listi SAD, te pitanje da li će se Rogozin naći i na crnoj listi Srbije, rekao da ništa ne zna o osnivanju takve institucije.

"Što se tiče stavljanja na crne liste građana Rusije i Kine, Srbija u tome nije učetsvovala jer to svakako ne bi bio prijateljski gest prema našim prijateljima iz Rusije i Kine", kazao je on.

Vučić je rekao da je još malo vremena ostalo, pošto su, kako kaže, njegovi politički protivnici svakako pobednici na izborima u Beogradu, a da nisu daleko od toga da pobede na drugim izborima.

Onda mogu, kako je rekao, da vode politiku sankcija.

"Dok sam ja predsednik Srbija neće biti uvdojenja sankcija Kini i Rusiji. Ja to govorim na svakom mestu, jer samo iskrena i jasna politike može da bude politika koja vodi Srbiju u budućnost", ocenio je on.

Aleksandar Vučić predsednik Srbije
Izvor: EPA/ANDREJ CUKIC

Rekao je da ima dovoljno velika leđa da može da izdrži sve pritiske.

"Mi da ulazimo u sukobe sa Kinom i Rusiju nećemo sigurno", podvukao je on.

Ujedno se zahvalio građanima i graditeljima iz Azerbejdžana, istakavši da će Srbija nastaviti da gradi, radi i raste brže nego što smo se sami nadali, ali stabilno, i da raste brže nego što bi poneki želeli.

"Nećemo da se izvinjavamo za to. Politiku ćemo da vodimo sami, a ona će uvek biti u interesu Srbije i njenih građana", zaključio je Vučić. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

VUČIĆ: Mislim da nije Angelina Ajnhorst autorka non pejpera
Aleksandar Vučić predsednik Srbije

"Ne liči mi na nju"

29.04.2021. 12:57

VUČIĆ: Mislim da nije Angelina Ajnhorst autorka non pejpera

Aleksandar Vučić predsednik Srbije izjavio je da ne može da potvrdi da je autorka poslednjeg non pejpera izvršna direktorka Evropske službe za spoljne poslove ( EEAS) za Evropu i Aziju, Angelina Ajnhorst, jer je uveren da to nije ona uradila.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve