Vesti
17.08.2022. 11:38
R.E.

Čen Bo

Vučić i ambasadorka Kine uoči pregovora u Briselu

1
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na sastanku sa ambasadrokom Kine Čen Bo da ju je zamolio da se sastanu ove srede kako bi je upoznao sa situacijom na Kosovu uoči sastanka u Briselu u okviru dijaloga Beograda i Prištine, uz posredovanje Evropske unije, saopšteno je iz predsednikovog kabineta.

Vučić je rekao da Srbija ostaje posvećena dijalogu kao jedinom načinu za iznalaženje rešenja za pitanje KiM i da traži da Priština ispuni ono što je dogovoreno.

"Devet godina im ne pada na pamet da formiraju Zajednicu srpskih opština. Očekujemo od EU i zapadnih partnera da utiču na Prištinu da ozbiljno i odgovorno ispune obaveze, kao što je Srbija to uradila", rekao je predsednik Vučić naglašavajući da Srbija neće priznati nezavisnost Kosova. Dodao je i da će Kina uvek imati podršku Srbije suverenitetu i teritorijalnom integritetu zemlje.

Ambasadorka Čen je istakla da Kina poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i da se zalaže za pronalaženje rešenja u okviru dijaloga, pod okriljem Rezolucije 1244, piše u saopštenju iz Predsedništva.

Predsednik Srbije Vučić i kineska ambasadorka Čen razgovarali su i o tekućim i planiranim srpsko-kineskim projektima, navodi se u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kineska ekonomija postaje motor svetske ekonomije
kina, juan, kineski novac

Istraživanje pokazalo

10.08.2022. 16:20

Kineska ekonomija postaje motor svetske ekonomije

Oko 78,34 odsto ispitanika iz 22 zemlje veruje da je kineska ekonomija ubrizgala vitalnost globalnoj ekonomiji tokom poslednjih 10 godina i da je postala motor svetske ekonomije, pokazalo je zajedničko istraživanje koje su sproveli China Global Television Network (CGTN) i kineski univerzitet Ženmin, objavila je Kineska medijska grupa (CMG).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve