Vesti
25.03.2024. 12:37
R. E.

"Sadržajan sastanak"

Vučić sa predstavnicima MMF, a centralna tema projekat "Skok u budućnost"

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predstavnicima Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji na čelu sa šefom Donalom Mekgetigenom o kapitalnim ulaganjima i finansiranju projekata u okviru investicionih planova u vezi sa sveobuhvatnim programom rasta "Skok u budućnost - Srbija 2027".

Tema sastanka sa predstavnicima MMF bila je i jačanje energetskog sektora, a predsednik Srbije je izrazio očekivanje da u narednim godinama taj sektor postane jedan od ključnih generatora ubrzanog napretka Srbije.

Vučić je istakao da je za Srbiju od najvećeg značaja da nastavi sa trendom snažnog privlačenja stranih direktnih investicija, dok se uporedo radi na podizanju pokazatelja ekonomske stabilnosti, reformama u sistemu javnih finansija, ali i širenju državnog portfolija u smislu oblasti investiranja kao što su napredne tehnologije i veštačka inteligencija, zelene energije i digitalizacija.

"Naglasio sam da država brojnim odgovornim merama fiskalne politike adresira problem inflacije, kao i da očekujem da će nova Vlada Srbije nastaviti da radi na smanjenju inflatornih pritisaka", napisao je Vučić na Instagramu.

Predstavnici MMF su istakli da se ekonomski rast Srbije nastavlja, dok se inflacija smanjuje, kao i da su rezerve na rekordno visokom nivou, što govori u prilog jakim makroekonomskim pokazateljima i otpornosti srpske ekonomije, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Oni su dodali da je prisustvo stranih direktnih investicija veliko, te da su one jake, različite i otporne. Za to su zaslužne čvrsta makroekonomska politika, makroekonomska stabilnost i izuzetan geografski položaj Srbije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve