Vesti
02.02.2021. 00:28
R. E. / Tanjug

VUČIĆ: Makron u Srbiji u septembru ili oktobru

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas da će predsednik Francuske doći u Srbiju u septembru ili oktobru, što će, kaže, biti velika poseta.

"Imaćemo mnogo ugovora da potpisujemo, uveren sam da ćemo napraviti veliki rezultat u odnosima između Srbije i Francuske, na korist građana Srbije", rekao je Vučić.

Dobri razgovori i dobre vesti iz Francuske, zaključio je predsednik Srbije, kojem je ovo bio 11. susret sa Emanuelom Makronom.

Poslednji put, Makron je u Srbiji boravio u julu 2019. godine.

Dve linije beogradskog metroa gotove do 2030. godine 

Vučić je u Parizu najavio da će se paralelno graditi obe linije beogradskog metroa i da će prva (Makiš - Mirijevo) biti gotova možda i pre kraja 2027. ili početkom 2028. godine, a druga (Mirijevo - Zemun) do 2030.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

On je rekao novinarima u Parizu da će Beograđani moći da biraju od ukupno šest rešenja francuskih stručnjaka za vozove koji će ići beogradskim metroom.

"Treba od šest da se izaberu tri kako treba da izgledaju vozovi za metro. Tako da će Beograđani sami da biraju, to jest glasaće kakve vozove hoće da vide u metrou", naveo je Vučić.

Povezane vesti - MAKRON VUČIĆU: Imate prijatelja u Parizu

Ističe da bi bio veliki uspeh kada bi obe linije metroa bile završene do 2030. godine i da bi onda Beograd postao pravi centar regiona i tog dela Evrope.

"Pričali smo i o Vansiju, Šnajderu u Novom Sadu i drugim projektima ivojnotehničkoj saradnji i verujem da ću tokom sledeće posete Markona moći više da govorim o tome, kao i o daljem jačanju našeg vazduhoplovstva i protivazdušne odbrane, kao i o drugim detaljima", naveo je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve