Vesti
25.09.2020. 14:34
Tanjug

VUČIĆ: Nemam sumnje da bi Brisel voleo pobedu Bajdena

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema sumnju u to da bi Brisel voleo pobedu Dzoa Bajdena na predsedničkim izborima u SAD, ali je dodao da ta pobeda ne bi značila da će Beograd popustiti pritiscima u vezi sa kosovskim pitanjem.

Na konstataciju novinara da se u medijima može čuti da Brisel i Priština prave "tajmaut" u dijalogu do izbora u SAD i moguće pobede Dzoa Bajdena, Vučić je rekao da, ako posmatra iz perspektive Srbije, može da postavi pitanje - "da, i šta onda".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

"Nemam nikakve sumnje da bi Brisel voleo pobedu Bajdena i šta onda? Onda ćete da pritisnete Srbiju i kažete da ste ujedinjeni u najžešćem pritisku na Srbiju, da Srbija mora da uradi to. Mi kažemo da, hoćemo, moramo, možemo, ali nešto. A to što želite od Srbije nije sigurno da možemo i hoćemo. I šta ćemo onda", pita Vučić.

Povezane vesti - "Tamo gde dođu Amerikanci, tu ima budućnosti"

Ocenjuje da će onda da se nastave pritisci na Srbiju:

"Tako što će da se govori o diktaturi u Srbiji, pritom skrivajući ekonomske rezultate kako se, kako kaže, ne bi videlo kako diktator ima bolje rezultate od velikih demokrata. Onda će preko fondacija da uplaćuju pare svakome ko kaze da brine o tri lista u Beogradu ili bilo kom mestu u Srbiju ne bi li napravili atmosferu za rušenje Vučića", kaže Vucić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
TANJUG / ZORAN ZESTIC / an

Opet je upitao "i šta onda"?

"Onda će kao u nekim drugim zemljama u regionu dobiti nekoga da potpisuje sve što stigne, da imate pravo da vršite uvide u tužilačke, sudske spise, spise bezbednosnih agencija... Nađite ljude koji to hoće, nema problema", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-8°C
24.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve