Vesti
14.01.2023. 12:23
Beta

Predsednik Srbije

Vučić o kašnjenju voza "Soko": "Predložiću veće kazne"

Aleksandar Vučić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je voz "Soko" na relaciji Beograd - Novi Sad juče "bez razloga" i preventivno vozio sporije "da bi se sačuvali životi".

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara prilikom obilaska gradilišta deonice brze pruge Novi Sad - Subotica u naselju Stepanovićevo, rekao da je do toga došlo zbog "bitangi" koje mogu da ukradu bakarne delove pruge zbog prodaje, zbog čega je voz "umesto 200 išao 160 kilometara na sat i kasnio četiri i po minuta".

"Pitam se ko su ti ljudi među nama koji to rade? Nije prvi put, celu noć su popravljali da bi voz mogao danas da ide 200 na sat", rekao je Vučić i dodao da će predložiti "pet puta veće kazne" za kradljivce delova sa pruge, da to ne bude kvalifikovano kao "sitna krađa, nego urgrožavanje bezbednosti većeg broja ljudi".

On je na pitanje kako ocenjuje sastanak sa savetnikom Stejt departmenta Derekom Šoleom, do koga je došlo pre dva dana u Beogradu, rekao da "nije optimista po prirodi".

"Imao sam korektan, otvoren i sadržajan razgovor sa Šoleom. Za nas je teška situacija, sve zapadne sile priznale su nezavisnost Kosova. Ne očekujte bilo šta lepo i u šećerlemi upakovano", kazao je Vučić.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Brza pruga do S. Makedonije sledeći prioritetni projekat"
Pruga, voz

Ana Brnabić

20.05.2022. 17:00

"Brza pruga do S. Makedonije sledeći prioritetni projekat"

Premijeka Srbije Ana Brnabić izjavila je u Skoplju da Srbija mnogo ulaže u infrastrukturno povezivanje sa regionom i najavila da je sledeći prioritetni projekat brza pruga od Beograda do granice sa Severnom Makedonijom.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
08.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve