Vesti
06.07.2023. 15:12

"Ogorčen sam"

Vučić o spornoj Martinovićevoj izjavi u Skupštini

aleksandar martinović, ATA, 6. 7. 2023.
Izvor: ATAIMAGES / Amir Hamzagic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je pozvao ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandra Martinovića i "iskazao mu ne samo svoje neslaganje već i svoje ogorčenje", povodom njegove izjave u Skupštini Srbije da oni koji nemaju decu ne mogu da je vole.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji u Predsedništvu rekao da je on naložio Martinoviću da se nakon toga povuče iz Skupštine Srbije, u kojoj se na zahtev opozicije raspravljalo o odgovornosti ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića povodom dva masovna ubistva maja u Beogradu i okolini, kao i da će se ministar zbog svoje izjave "svakako izviniti".

Vučić je kazao da je tokom rasprave u Skupštini Srbije u kojoj je učestvovao Martinović, čuo "mnogo besprizornih izjava, mnogo nekulturnih i najprimitivnijih mogućih napada", ne samo na tog ministra, nego i na sebe i na premijerku Anu Brnabić, čime je Martinović bio "isprovociran".

"Pozvao sam Martinovića i iskazao ne samo svoje neslaganje, već i svoje ogorčenje bez obzira koliko je bio pritisnut, i rekao mu da se povuče iz Skupštine, jer smatram da tako nešto ne biste smeli da uradite", kazao je Vučić.

On je dodao da će se Martinović "svakako izviniti" zbog svoje izjave, ali da je "inače rasturio ove koji pojma nemaju o politici".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
14°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve