Vesti
03.07.2019. 15:05
Tanjug

Vučić o ubistvu Olivera Ivanovića: Srbija radi ozbiljno, mislim da imamo ime ubice

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Govoreći o ubistvu Olivera Ivanovića, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je upitao međunarodnu zajednicu zašto institucije u Prištini nisu prihvatile zahtev Srbije da učestvuje u istrazi?

Takođe, on je naveo da srpsko Tužilaštvo odgovorilo na sve zahteve iz Prištine.

Upitao je i zašto je prošlo osam meseci, pa da se dostavi video materijal sa lica mesta, istakavši da su Srbiji dostavljeni montirani snimci kretanja Olivera Ivanovića. Takođe, pitao je i šta se desilo sa snimcima dobijenim iz objekta ispred koga je Ivanović ubijen?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

"Zašto i pored više zahteva ni čaure sa mesta događaja nismo dobili, već samo klonove? Ne možemo da uradimo ništa, samo da bi srpsku policiju isključili iz cele poriče. Optužiše pola sveta, samo nam ne rekoše ko je ubio Ivanovića", istakao je Vučić.

Povezane vesti - EKSKLUZIVNO: Ubistvo Oliver Ivanovića plaćeno 90.000 evra

Kako je rekao, Srbija radi vrlo ozbiljno i misli da ima ime ubice Olivera Ivanovića, ali da ga Priština nema. Upitao je i šta se dešava sa osobom pod imenom Fljorin Ejupi, koji je iz Kosovske Mitrovice otišao put Tirane, do aerodroma Rinas.

"On je, inače, pod prismotrom u Nemačkoj. To je ona osoba koja je podmetnula bombu pod autobus "Niš-ekspresa", naveo je Vučić.

Takođe, pomenuo je još jedno ime u vezi sa ubistvom Ivanovića. Reč je o Edžmedinu Zekaju, "koji je promenio ime u Liraj Zekaj, i koji je na dan ubistva bio u Kosovskoj Mitrovici".

Pročitajte - UBISTVO IVANOVIĆA: Koliko je progovorio Ismet Osmani?

Osvrnuo se i na potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića koji, kako je rekao, "nije cvećka, ali sa sigurnošću i prema svim podacima ni na koji način nije učestvovao u likvidaciji Ivanovića".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

"To je potvrđeno kroz različite metode ispitivanja, proveravanja i praćenja pomenutog gospodina", naveo je Vučić i dodao da zbog nedostatka DNK analize, plastičnih čaura, nedostatka snimaka, "ne možemo da imamo materijalne dokaze", ali nastavićemo da radimo.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
12°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve