Vesti
03.11.2023. 21:20
Beta

Upražnjeno mesto šefa BIA

Vučić o Vulinovoj ostavci: "Razumem ga, ali nije otišla njegova glava"

1
Izvor: ATAIMAGES / A.K.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da razume reakciju Aleksandra Vulina i pismo uz ostavku na mesto šefa BIA, ali da svakako nije "otišla Vulinova glava" i da će saradnja sa njim biti nastavljena.

"Vulin mi je i drug sa kojim sam proveo mnogo vremena, razumem i njegovu reakciju, ali nije otišla njegova glava ili slično", rekao je na televiziji Pink Vučić.

On je izjavio da je u Vulinovom pismu rečena istina da su postojali pritisci od kako je imenovan na funkciju šefa BIA.

"To je tačno od prvog dana je bilo pritisaka i bilo je nedvosmisleno, on odlično zna kako se to kreće i kakve su posledice bile ili kakve bi mogle da budu".

Zahvalio je Vulinu na doprinosu koji je dao na očuvanju bezbednosti i samostalnosti Srbije što je jedan od postulata politike koju vodi.

Na pitanje da prokomentariše izjavu nekadašnje ministarke Zorane Mihajlović da je kriv što Vulin nije ranije podneo ostavku, Vučić je rekao da jeste kriv.

"Jesam kriv sam za to, kao što sam kriv i za nju građanima Srbije, mnogo krivlji nego za Vulina. On nije agent Ruske Federacije kako je rekla, a ne bih da govorim ko je sve agent zapadnih zemalja, a ko je samo potrčko SAD, ne smem da govorim o tome i zloupotrebim funkciju, inače kada bih pričao sve što znam morali biste da napravite emisiju 'Zemljo otvori se'", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

SAD uvele sankcije Aleksandru Vulinu
1

Direktor BIA

11.07.2023. 18:14

SAD uvele sankcije Aleksandru Vulinu

Ministarstvo finansija SAD saopštilo je danas da je sankcionisalo direktora Bezbednosno-informativne agencije Srbije Aleksandra Vulina jer ga sumnjiči za umešanost u kriminalne radnje.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
25°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve