Vesti
29.01.2020. 13:16
Tanjug

"POMOĆI ĆEMO" Vučić: Obećali smo da ćemo otvoriti fabriku u Drvaru i otvorili smo je

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u posetu Drvaru u Federaciji BiH i Mrkonjić Gradu u Republici Srpskoj.

Kako je ranije saopšteno iz njegovog kabineta, Vučić će u Drvaru prisustvovati otvaranju filijale Komercijalne banke, obići Dom zdravlja i prisustvovati otvaranju pogona fabrike Jumko.

Da bi pomogla srpskom stanovništvu u Republici Srpskoj, Vlada Srbije je za različite projekte u poslednje dve godine izdvojila 32 miliona evra.

Pročitajte još: Ko Daru ne pušta u Jasenovac?

Predsednik Srbije najpre je došao u posetu Gimnaziji i Mašinskoj školi u Mrkonjić gradu, a ispred škole su ga dočekali građani, kao i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, načelnica Mrkonjić grada Divna Aničić, rukovodstvo škole.

Vučić je poručio da će Srbija pomoći školi sa 300.000 evra, pre svega za nabavku CNC mašine. On je, u razgovoru sa učenicima, primetio da su, tamo gde su uvođene te mašine, stranci gledali da naprave fabriku u blizini, jer su imali dobre montere, bravare i ostale radnike.


View this post on Instagram

"Mnogo sam srećan i ponosan što sam ovde. Naša pomoć ovoj školi iznosiće oko 300.000 evra, odnosno oko 600.000 konvertabilnih maraka. Ove godine ima 10 prvaka više i nadam se da će to biti slučaj i sledeće godine. Gledaćemo da pomognemo koliko možemo na infrastrukturnim radovima, ali i na dovođenju investitora. Obećali smo u Drvaru pre nepunih pet meseci da ćemo da otvorimo jednu malu fabriku za stotinu ljudi i otvorili smo je. Deco, imam za vas dve poruke - naš narod je nedeljiv, moramo da se držimo jedne stvari, narod nam je jedan i jedinstven, ne smemo da zaboravimo da pripadamo istom rodu i da štitimo svoja ognjišta i svoju budućnost. Budite vredni i marljivi, pošteni i odgovorni." - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je Gimnaziju i Mašinsku školu u Mrkonjić Gradu.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jan 28, 2020 at 11:59pm PST

"Spremni smo da pomažemo i dalje. Srećan sam što sam čuo da ove godine ima 10 više prvaka nego prošle godine. Obećali smo da ćemo otvoriti malu fabriku u Drvaru i otvorili smo je. Pomoći ćemo u dovođenju investitora i realizaciji infrastrukturnih projekata. Mnogo je lakše kad ima više plata u kući i mi ćemo pomoći da narod ima posao", rekao je predsednik Srbije.

Vučić je i na instagram nalogu "avbudućnostsrbije" zabeležio svoj dolazak u ovu opštinu u RS, uz poruku da donosi pomoć za školu koju pohađa više od 500 đaka.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve