Vesti
01.06.2020. 14:57
Tanjug

VUČIĆ: Obezbedićemo se gasom na duži period

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da su zajednički projekti Srbije i Bugarske, autoput Beograd - Sofija i gasovod Balkanski tok, od suštinskog značaja za obe zemlje, a posebno je ukazao da će, zahvaljujući tom gasovodu Srbija biti obezbeđena gasom na dugi period.

"Obišli smo dva važna projketa, zajednička, završetak autoputa između granice dve zemlje i Sofije, i onda bismo imali sve vreme autoput Beograd-Sofija, za 3 sata. To je nešto što ni Srbi, ni Bugari mnogo decenija nisu mogli ni da sanjaju", rekao je Vučić u obraćanju novinarima, nakon što je sa Borisovim obišao i trasu budućeg gasovoda "Balkanski tok", u mestu Krušumski vodopadi.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ INSTAGRAM "BUDUCNOSTSRBIJEAV"/ nr, fotografija niske rezolucije

Dodao je da je izgradnja "Balkanskog toka" od suštinskog značaja za budućnost Srbije i Bugarske.

Vučić je rekao da je obišao radove na izgradnji tog autoputa kod Slivnice i Dragomana i lično se uverio koliko se uspešno odvijaju radovi i čestitao Bugarima.

Kaže da je zatim sa Borisovim otišao u severni deo centralne Bugarske, gde su obišli radove na izgradnji Balknaskog toka, koji je od suštinskog značaja za budućnost Bugarske i Srbije.

"Nisam siguran da ljudi u obe zemlje razumeju sada značaj te investicije. Izgradnja ovog gasovoda će za obe zemllje značiti rast ekonomije i indsutrijske proizvodnje, kao i obezbeđivanje gasa za domaćinstva na dugi period, koji je jedan od najvažnijih energenata", naveo je Vučić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ INSTAGRAM "BUDUCNOSTSRBIJEAV"/ nr, fotografija niske rezolucije

Istakao je da gasovod ima, kako je rekao, strateški i dubinski značaj za napredak investicija u obe zemlje.

"Video sam kakvom brzinom se radi i koliko kvalitetno to rade Bugari i nadam se da ćemo u kratkom vremenskom periodu završiiti povezivanje bugarskog gasovoda sa srpskim gasovodom na teritoriji Zaječara", kazao je Vučić i dodao da će Srbija uskoro izgraditi i gasni interkonektor od Niša ka Bugarskoj, uz finansijsku podršku EU.

"Zahvalan sam Bojku Borisovu, jer sam danas video više nego u svim ranijim putovanjima", konstatovao je Vučić.

Vučić je zahvalio Borisovu na podršci Srbiji na evropskom putu, što, kako je rekao, nije uvek lako, i dodao da je Bojko nosilac najvišeg ordena Republike Srbije i da ima obavezu da pomaže Srbiji.

Zahvalio je premijeru Bugarske, što je, kako kaže, uložio mnogo truda, energije i entuzijazma u pravljenje najboljih mogućih odnosa Srbije i Bugarske, i Srba i Bugara.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ INSTAGRAM "BUDUCNOSTSRBIJEAV"/ nr, fotografija niske rezolucije

Istakao je da Srbija doživljava Bugarsku kao istinski prijateljsku zemlju, a bugarski narod kao bratski.

Predsednik je naglasio da niko u Srbiji neće reći nijednu ružnu reč za Bugare i Bugarsku i da Srbi doživljavaju Bugare kao bratski narod i Bugarsku kao prijateljsku državu.

Vučić je dodao da lupom da tražite nekog u Srbiji ko će reći nešto loše za Bugarsku, nećete moći da nađete.

"Sve ovo što je organizovao Borisov dovoljno govori o toj bliskosti", dodao je Vučić

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
0°C
18.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve