Vesti
22.04.2021. 13:03
Tanjug

"Ponosan na priznanje"

VUČIĆ: Od danas sam i ja Banjalučanin

Aleksandar Vučić predsednik Srbije
Izvor: EPA/MARKO DJOKOVIC

Povelja počasnog građanina Banjaluke jedno je od najvećih priznanja koje sam dobio i od danas i ja sam Banjalučanin, poručio je danas predsednik Srbije, nakon što su mu uručeni prizanje i ključevi grada.

"Mnogo vam hvala na ovom priznanju. Tek kada dobijete ovakvo priznanje shvatite koliko ste mali i koliko ste u stvari satkani od sujete, jer vam toliko prija, ma koliko vam obaveza i odgovornsti donosilo", rekao je Vučić u obraćanju.

Kako je dodao, čast je dobiti priznanje u gradu Petra Kočića, bana Svetislava Milosavljevića, Veselina Masleše, Marjana Beneša...

"Ovo je jeedno od najvećih priznanja koje sam dobio. Ovim priznanjem i sam, uz sve obaveze i odgovornosti, postajem Banjalučanin. Deo grada kraj večnog Vrbasa, deo njegove velike i slavne istorije", rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić predsednik Srbije
Izvor: EPA/ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije je rekao da je Banjaluka kroz modernu istoriju i danas postala najvažniji srpski grad uz Beorgad, grad u kojem je za svakog bilo mesta i koji je uspevao da izvuče najbolje iz onih koji u njemu žive.

"Danas je i pred mene stavljena velika obaveza da budem jedan od onih koji će Banjaluci nešto doneti i dati, a pre svega nesebično sve ono što mogui i što imam, svu podršku, ljubav samo za to sjajno pravo, za čast da mogu da kazem da sam kao i vi, Banjalučanin", poručio je Vučić.

Biti Banjalučanin znači i znati da je ovaj grad, grad svih, koji su sagradile razlike da bi postao grad bez razlika, ukazao je on.

"Posebno sam ponosan na činjenicu da ste, bez obzira na vaše razlike i drugačija politička uverenja, jednoglasno doneli odkluku da mi dodelite ovo priznaje. Zbog toga sam naročito počastvovan i srećan", rekao je Vučić i dodao da bi verovatno više i možda uspešnije pokazao emocije da nije mnogo kamera, kojih je bilo na svečanosti u Banskom dvoru.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

VUČIĆ: "Torlak" će biti među najboljim fabrikama u Evropi
Aleksandar Vučić predsednik Srbije

"Napred Torlak"

16.04.2021. 15:42

VUČIĆ: "Torlak" će biti među najboljim fabrikama u Evropi

Država će uložiti 18 miliona evra u kapacitete za punjenje i pakovanje vakcina u Institutu "Torlak", kao i 20 miliona evra za uređenje prostorija i obnovu fasada, a uskoro će "Torlak" proizvoditi i četvorovalentne vakcine za grip, najavio je danas predsednik Aleksandar Vučić.
Close
Vremenska prognoza
light rain
14°C
24.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve