Vesti
20.10.2023. 19:07
R.E.

Aleksandar Vučić

"Nikada nismo odustali od Prokopa"

1
Izvor: VLADA SRBIJE / Pedja Vuckovic

Nova zgrada železničke stanice Beograd Centar u Prokopu, koja se prostire na više od 6.000 kvadratnih metara, otvorena je u petak u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Želim da čestitam Beograđanima dan oslobođenja grada od fašizma, to je veliki dan, poručio je predsednik.

"Danas, 20. oktobra, otvaramo zgradu u čast Beograda, slobode Beograda i u čast našeg slobodarskog grada", naveo je Vučić i istakao da se otvara 6.250 kvadrata stanične zgrade, za koju, kako kaže, stvarno misli da je na ponos svakog građanina naše zemlje.

Predsednik je istakao da će Beograd i Srbija biti potpuno drugačiji kada bude 2028. godine otvorena prva linija metroa.

"Dodatna parking mesta će biti potrebna, pored garaže... jer će tu i Telekom, Dunav osiguranje i svi drugi ovde imati zgrade. Ovo postaje novi centar grada, svi će hteti da budu tu, jer će sve biti na jednom mestu", rekao je Vučić i čestitao svima koji su učestvovali u projektu nove stanične zgrade.

Obilazeći novootvorenu staničnu zgradu, Vučić je podsetio da je izgradnja počela još 1978. godine i da se već tada osećala kriza i da su radovi na izgradnji zbog toga trajali dugo, a kako je rekao, potpuno su obustavljeni 2001. godine kada je, dodao je, počeo težak period za srpski privredu.

"Mi smo nastavili izgradnju sa, neki će reći, nevelikim kuvajtskim kreditom od 20 miliona. Onda još 61,2 miliona, kroz različite radove od 2014.-16, pa od 2016.-22, pa onda još dodatnih 15 miliona za ovu staničnu zgradu. Imaćemo i šatl voz, koji će ići najverovatnije prema sajmu. To će biti dužine 900 metara samo, ali želimo da napravimo to na najbolji mogući način", rekao je Vučić i istakao da će spajanjem sa metroom, Srbija biti potpuno drugačija zemlja.

Dodao je da je stanica u Prokopu sada lepa kao stanica u Berlinu, samo što je malo manja, ali ne i manje lepa.
 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
15°C
17.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve