Vesti
22.06.2023. 08:24
R. E.

"Sastanak sa Boreljom"

Vučić: "Idem u Brisel, ali neću razgovarati sa Kurtijem"

1
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će otputovati u Brisel, ali da neće razgovarati sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.

On je gostujući na RTS rekao da će se sastati sa šefom evropske diplomatije Žozepom Boreljom.

"Idem u Brisel da razgovaram sa visokim predstavnikom Evropske unije Žozepom Boreljom koliko god hoće, sat, dva, deset. Ali sa Kurtijem nemam o čemu da razgovaram", izjavio je predsednik Srbije.

"Neću pričati sa Kurtijem, jer razgovor sa njim nema nikakvog smisla, on nama drži pridike o filozofiji, malo o Demaćiju, malo o Marksu i to je sve. Sve ostalo se tiče progona Srba i predavanja o unutrašnjo-političkim stvarima u centralnoj Srbiji", naveo je Vučić.

Kurti je dan ranije potvrdio da je prihvatio poziv Borelja za sastanak u Briselu i da će "insistirati na hitnom i bezuslovnom oslobađanju trojice policajaca koje Srbija drži kao taoce, deeskalaciji i normalizaciji odnosa".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kakvo su upozorenje Eskobar i Lajčak poslali Vučiću i Kurtiju
1

"Dijalog ili posledice"

20.06.2023. 17:30

Kakvo su upozorenje Eskobar i Lajčak poslali Vučiću i Kurtiju

Specijalni predstavnici SAD i EU za Zapadni Balkan, Gabrijel Eskobar i Miroslav Lajčak, pozvali su danas lidere u Beogradu i Prištini da se fokusiraju na dijalog i doprinesu deeskalaciji situacije na severu Kosova, upozorivši da će u suprotnom biti posledica po obe strane.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve