Vesti
07.07.2023. 21:30
Beta

Susret u Beogradu

Vučić ugostio Ramu: "Srbija će nastaviti da razvija projateljske odnose s Albanijom"

1
Izvor: BETAPHOTO / MILAN OBRADOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučič rekao je da će zvanični Beograd nastaviti da razvija prijateljske odnose s Albanijom, uprkos, kako je naveo, ponekad različitim stavovima o pojedinim pitanjima.

"Srbija će dati sve od sebe da nastavi da razvija iskrene i istinski prijateljske odnose s Albanijom", rekao je on na konferenciji za novinare s albanskim premijerom Edijem Ramom.

Vučić je kazao da je Rama "uvek dobrodošao u Srbiju" i to "ma kako ponekad imali različite stavove o pojedinim pitanjima".

Predsednik Srbije je rekao da je s albanskim premijerom razgovorao o svim regionalnim pitanjima i o, kako je kazao, "našim neretko različitim pogledima na situaciju na Kosovu".

"Ne mislim da bi bilo ni korektno ni fer da bilo šta iznosim... niti mislim da će on to da čini, o razlikama i eventalno naše poglede ili viđenja kako da se problemi reševaju", kazao je Vučić.

Premijer Albanije Edi Rama zahvalio je predsedniku Srbije na gostoprimstvu i prilici da se sastanu i razgovaraju.

"Stekli smo naviku da otvoreno razmenjujemo mišljenja, nekada se slažemo, nekada se ne slažemo, ali moramo da radimo u korist mira", rekao je Rama.

"Naša dužnost je da mir učinimo nepovratnim'', rekao je Rama i dodao da su potrebni ''specifični trenuci poput ovih'', pošto se tada, kako je ocenio mogu postići opipljivi rezultati.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Edi Rama u Sarajevu: "I u BiH da se putuje samo sa ličnom kartom"
edi rama, 7.7.2023

Aktuelno

07.07.2023. 14:24

Edi Rama u Sarajevu: "I u BiH da se putuje samo sa ličnom kartom"

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je u Sarajevu da očekuje da će BiH, po uzoru na Srbiju, uvesti sistem koji će omogućiti putovanja državljana zemalja regiona samo uz posedovanje lične karte.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
06.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve