Vesti
07.05.2020. 18:43
Tanjug

VUČIĆ TRAŽIO: GSP za sve, ne samo za zaposlene

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Posle zahteva predsednika Srbije i nove odluke Republičkog kriznog štaba obavezna instrukcija o organizovanju javnog prevoza pretvorena je u preporuku.

Sekretarijat za javni prevoz dao je instrukcije prevoznicima i uputio apel građanima.

Kako je precizirao gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević, javni prevoz u Beogradu obnavlja se od 8. maja u 4 sata u istom obimu i na isti način kao pre Odluke o ukidanju javnog prevoza, prenosi Beoinfo.

Pročitajte još: Vučić - Da se više govori o proširenju, a ne perspektivi

"Javni prevoz mogu da koriste svi građani, a ne samo zaposleni. Za korišćenje javnog prevoza mogu da se koriste sve postojeće karte kao i pre Odluke o ukidanju javnog prevoza u vanrednom stanju. Pošto javni prevoz mogu da koriste svi građani, ukidaju se redari koji su uvedeni na osnovu instrukcije Republičkog kriznog štaba radi kontrolisanja ko koristi javni prevoz", istakao je Vasiljević.

On je apelovao na građane da poštuju preporuke epidemiologa, da koriste maske i rukavice, kao i da drže socijalnu distancu. To će biti lična odgovornost građana, a ne odgovornost prevoznika, poručio je Vasiljević.

Prethodno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio od premijerke Ane Brnabić da se ukine odluka da se od sutra u GSP može samo sa personalizovanim kartama za zaposlene. Predsednik je, takođe, predložio i da se ukine plaćanje 3.000 dinara po personalizovanoj kartici. Kako se navodi, premijerka je to prihvatila.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve