Vesti
29.07.2021. 09:41
Tanjug

Zahvlanice za vakcine

Vučić u Severnoj Makedoniji: I ubuduće ćemo pomagati

Aleksandar Vučić, 29. 7. 2021.
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u Skoplju su uručene zahvalnice za pomoć Srbije u u vakcinaciji državljana Severne Makedonije tokom pandemije virusa kovid 19.

Vučić je tom prilikom poručio da je lako pomagati kada nije teško.

"I ubuduće ćemo pomagati, lako je kada je svima lako, kada je svima teško tada ćete od najbližeg i prvog komšije dobiti najveću pomoć. Hvala na prijateljstvu - naši odnosi će samo biti još bolji", poručio je Vučić.

Predsednik Privredne komore Severne Makedonije Branko Azeski uručio je predsedniku Vučiću zahvalnicu makedonske komore za pružanje pomoći u vakcinaciji privrednika, koja je organizovana krajem marta u Srbiji, a posle i revakcinacija.

"Puno vam ljudski hvala što ste učinili za biznis zajednicu", poručio je Azeski.

Zahvalnicu Makedonske asocijacije novinara uručila je predsednica tog udruženja Ivona Talevska zbog vakcinacije predstavnika medija u Srbiji.

"Predlažemo osnovanje regionalne balkanske asocijacije novinarskih udruženja Srbije, Severne Makedonije, Albanije, BiH, CG, Grčke i Bugarske, da razumenjuju iskustva boreći se za prava svakog. Tako bi bili jači i glasniji i slobodniji i išli ka dostizanju evropskih standarda", rekla je ona i dodala da bi to doprinelo i bržem članstvu u EU.

Vučić je kazao da je velika čast za njega što je primio te zahvalnice i dodao da je Srbija pomagala makedonski narod i 1963. godine kada je tu zemlju pogodio snažna zemljotres.

"Nemamo ništa drugo što tražimo od makedonskih građana, osim prijateljstva i bratstva. Ne treba nam ni teritorija ni da govorimo da je to naš jezik, nama je važno samo da imamo najbliže i najbolje moguće odnose. Ovo što radimo ovde napraviće velike stvari za našu zemlju, ako ne uspemo bar će ostati da je neko pokušao - da u narednih godinu ili dve kroz naše tri zemlje, suverene i nezavisne, možemo da prolazimo bez granica i da pomažemo jedni drugima u svakom trenutku", naglasio je Vučić.

Predsednik Srbija kaže da će kamioni iz Skoplja do Beograda ili Tirane moći da prođu bez zaustavljanja, dok će drugi morati malo da se zaustave, dok će drugi morati malo da se zaustave.

U Skoplju će u četvrtak počinje veliki regionalni ekonomski forum u okviru inicijative Mini Šengen, na kome će učestvovati više od 350 kompanija sa Zapadnog Balkana, kao i predsednik Srbije Vučić i premijeri Severne Makedonije i Albanije Zoran Zaev i Edi Rama.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Albanske stranke u Severnoj Makedoniji protiv gratis vožnje za Srbe
Znak stop

Sledi procena zakonitosti

31.05.2021. 09:17

Albanske stranke u Severnoj Makedoniji protiv gratis vožnje za Srbe

U znak zahvalnosti Srbiji za donirane vakcine protiv koronavirusa, Vlada Severne Makedonije odlučila je da srpski turisti u tranzitu kroz ovu zemlju budu oslobođeni plaćanja putarine od 15. juna do 15. avgusta
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve