Vesti
30.05.2019. 16:30
Beta

Vučić: Završićemo reformu pravosuđa ne zbog EU, već zbog svojih građana

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na sastanku sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Andreom Oricijem da je najvažniji zadatak Srbije završetak reforme pravosuđa i to "ne zbog Evropske unije, već zbog svojih građana".

Kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, Vučić je ocenio da je ta reforma uslov za nastavak sveukupnih reformi u državi, dolazak većeg broja stranih investitora i ekonomsku stabilnost.

On je zahvalio na pomoći OEBS-a u izradi nove medijske strategije i spremnosti da pruži podršku poboljšanju medijske situacije u Srbiji.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

"Neophodno je nastaviti saradnju sa OEBS-om na daljem unapredjenju medijskog ambijenta kroz inkluzivan proces, koji uključuje sve zainteresovane strane," rekao je Vučić.

Šef misije OEBS-a pohvalio je rad Radne grupe za izradu medijske strategije i dodao da će OEBS pratiti proces implementacije i izradu medijskih zakona.

U saopštenju se dodaje da će OEBS "nastaviti da pruža snažnu podršku Srbiji u naporima za sprovodjenje reforme pravosudja i unapredjenje vladavine prava, kao i u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, ohrabrivši Srbiju da nastavi sa reformama zbog budućnosti njenih gradjana".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
12°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve