Vesti
04.07.2022. 12:31
Beta

Za zasluge u sportu

Vučić Zoranu Terziću uručio Sretenjski orden drugog stepena

1
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

Dugogodišnjem treneru ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoranu Terziću predsednik države Aleksandar Vučić uručio je Sretenjski orden drugog stepena za, kako je navedeno, naročite zasluge u sportu jer je najtrofeniji odbojkaški trener u Srbiji sa 20 medalja sa najvažnijih takmičenjima, uključujući Olipijske igre i svetska prvenstva.

Terzić je, na svečanosti u zgradi Predsedništva Srbije, zahvalio igračicama, saradnicima i državi što je reprezentaciji omogućila da ima uslove za rad na najvišem nivou u svetu.

On je naveo da je 20 godina vođenja ženske odbojkaše reprezentacije bila "predivna plovidba" i da je priznanje došlo kao "svetionik", uz uverenje da će ih još biti jer nastavlja da se bavi trenerskim poslom.

Vučić je rekao da je Terzić bio "vrsni kapetan koji je vešto kormilario kroz sve izazove" vodeći reprezentaciju, proslavivši srpski sport i Srbiju.

55555
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

Podsetivši da Terzić sada vodi žensku reprezantaciju Rusije, Vučić mu je, u šaljivom tonu, poručio da "ako nešto kod naše reprezetacije zariba, Zorane sledi ukaz koji ne može da se opovrgne".

"Znam da ćeš na kraju doći opet u svoju Srbiju i ponovo doneti najbolje svojoj zemlji i narodu", rekao je Vučić, istakavšu da je srećan što je bio u prilici da mu dodeli orden a danas ga i uruči.

Na mestu prvog trenera ženske seniorske reprezentacije Srbije Terzić je bio od maja 2002. do početka ove godine. 

Dva puta je proglašen za najboljeg trenera na Starom kontinentu u izboru Evropske odbojkaške konfederacije, 2018. i 2021. godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić o prisluškivanju: Za mene je taj slučaj završen
Aleksandar  Vučić

"Ne pada mi na pamet"

25.06.2022. 17:10

Vučić o prisluškivanju: Za mene je taj slučaj završen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu ne pada na pamet da se više bavi slučajem prisluškivanja, jer su taj slučaj preuzele državne institucije.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
27°C
09.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve