Vesti
25.06.2021. 15:07
Tanjug/R.E.

Incident u Predsedništvu

Vuk Jeremić: Došli smo jer nas je Vučić pozvao na tuču

Vuk Jeremić, 25. 6. 2021.
Izvor: EPA / SRDJAN SUKI

Rukovodstvo Narodne stranke predvođeno Vukom Jeremićem, pojavilo se u petak u Predsedništvu Srbije na Andrićevom vencu.

U Predsedništvo su, sa Jeremićem, došli i Miroslav Aleksić, Borislav Novaković i Vladimir Gajić, nakon što ih je, kako tvrde, predsednik Aleksandar Vučić juče "javno pozvao na tuču".

U saopštenju, Jeremić dalje tvrdi da je Vučić sišao na prijavnicu zgrade, u navodno "rastrojenom stanju", okružen brojnim obezbeđenjem, da mu se "uneo u lice" i počeo da ga vređa. Kako kaže, posle nekoliko minuta Vučić se okrenuo i otišao.

Jeremić dodaje da Vučić nije očekivao da bi neko mogao da se usudi da mu zakuca na vrata, te dovodi u pitanje Vučićevu sposobnost da obavlja funkciju predsednika.

Inače, Aleksandar Vučić je u četvrtak, odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa najavama Vuka Jeremića o političkom revanšizmu, rekao da kompletno rukovodstvo Narodne stranke, može da proba da linčuje njega jednog, ali ne i da diraju obične, nedužne ljude.

Povodom incidenta na Andrićevom vencu, reagovali su članovi i funckioneri SNS-a, koji su upad Jeremića i ostalih ocenili kao "Jeremićev marketinški manevar" i nameru da "linčuju predsednika Srbije".

"'Junaci' komedije, Jeremić i njegovi saradnici, nisu očekivali da će predsednik Vučić sam i bez obezbeđenja izaći pred njih i da će ih 'totalno detonirati'", napisao je svom saopštenju član Predsedništva SNS Miloš Vučević. On je dodao "Jeremić i njegova grupa na svojim medijima 'junače', prete i lažu o predsedniku i njegovoj porodici, a da su počeli da zapomažu i tresu se od straha kada im je Vučić 'izašao na crtu', čistim obrazom na sav glib kojim su oni namazani".

U saopštenju Pokret socijalista ocenjeno je da je Jeremić "time pokazao kako bi Srbija izgledala da je on na vlasti".
"Jeremić i njegova grupa nisu uspeli da obave posao po koji su došli u Predsedništvo i poručuje da se 5. oktobar više neće ponoviti", saopšteno je iz PS. 

"Sigurni smo da su Priština, kojoj je Jeremić puno pomogao u separatizmu i šiptarski lobisti u njegovoj organizaciji, danas ponosi na svog velikog prijatelja, ali su i građani Srbije ponosni na svog predsednika Aleksandra Vučića. Oni su ti koji će birati vlast na izborima na koje ove kukavice ne smeju da izađu", navodi se u saopštenju te stranke.

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin ocenio je da je dolazak četvorice predstavnika Narodne stranke u Predsedništvo Srbije pokušaj da se isprovocira predsednik Srbije Aleksandar Vučića.

Vulin je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima čestitao pripadnicama Kobri što su sprečili da rukovodstvo Narodne stranke predvođeno Vukom Jeremićem "dobije od predsednika Vučića ono što su zaslužili".

"Čestitam pripadnicima Kobri što su uspeli da Jeremića i još trojicu spreče da od predsednika Vučića dobiju ono po šta su došli i ono što su zaslužili", izjavio je Vulin.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

“Ova vlast neće priznati Kosovo ni pre ni posle izbora"
Aleksandar Vučić, 16. 6. 2021.

Aleksandar Vučić

16.06.2021. 14:11

“Ova vlast neće priznati Kosovo ni pre ni posle izbora"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u obraćanju javnosti nakon sastanka u Briselu, tokom kojeg je razgovarao sa premijerom Aljbin Kurtijem, rekao da je ponosan na delegaciju Srbije, ali i da je atmosfera bila nemoguća.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve