Vesti
30.12.2021. 15:05

Svečana promocija

Vulin budućim policajcima: "Još samo danas imate pravo na strah" (FOTO)

policija, 30. 12. 2021.
Izvor: FOTO TANJUG / NENAD MIHAJLOVIC

Na svečanosti povodom promocije i prijema u radni odnos 1.024 polaznika 26, 27, 28. i 29. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u policajce pripravnike, Vulin je u ime predsednika Srbije budućim policajcima čestitao uspešno završeno školovanje, saopštio je MUP.

"Danas kada stojite ovako postrojeni, svečani, pod zastavom večne i svete Srbije, još samo danas imate pravo na strah, zebnju, sumnju, još samo danas možete sebe da pitate jeste li dovoljno veliki za veličinu životne misije koju ste na sebe preuzeli. Još samo danas, jer od sutra postajete deo Ministarstva unutrašnjih poslova i više nemate pravo ni na strah, ni na sumnju. Da Srbija ne bi strahovala, vi morate da budete hrabri. Da Srbija ne bi sumnjala, vi morate da budete sigurni“, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

"Nikoga značka nije učinila velikim čovekom, ali veliki ljudi jesu značku učinili vrednom i sjajnom. Nemojte nikada dopustiti da vas bilo čije bogatstvo zavede i zaseni. Pred bogatim se uzoholite, pred moćnima ispravite, pred siromašnim, čestitim, radnim spustite glavu, od njega živite i za njega živite. I kada vidite oca, sina, kada vidite porodicu kako korača ulicom, kada ih vidite srećne i nasmejane, onda i vi tek imate pravo da budete srećni i nasmejani“, rekao je Vulin.

Vulin je porodicama novih policajaca poručio da ne kriju ponos što će njihova deca služiti Srbiji.

"Znanje i iskustvo koje smo sticali u Centru za osnovnu policijsku obuku, na kraju nas je izgradilo u hrabre policijske službenike. Odgovornost koju nosi plava uniforma je velika i mi obećavamo da ćemo biti dostojni te odgovornosti. Danas u stroju stojimo ponosni zato što postajemo deo MUP-a i obećavamo da ćemo časno i dostojanstveno služiti Republici Srbiji i svim njenim građanima", rekao je prvorangirani polaznik 29. klase Centra za osnovnu policijsku obuku Nikola Stojanac, saopšteno je iz MUP-a.

Pogledajte fotografije: 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve