Vesti
26.01.2021. 18:45
Tanjug

VULIN: MUP završio istragu o prisluškivanju, na potezu tužilaštvo

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal sprovelo istragu o prisluškivanju predsednika Republike Aleksandra Vučića, te da je sve dalje sada na tom tužilaštvu.

Vulin smatra da su u toj istrazi činjenice o prisluškivanju predsednika učinjene nesumnjivim.

"Sve dalje je na nadležnom tužilaštvu, kvalifikacija dela, brzina daljih radnji i to je nešto što će u narednom periodu raditi Tužilaštvo za organizovani kriminal. Ja imam veliko poštovanje i poverenje u tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića da će na najbolji način tumačiti činjenice koje smo mu dostavili", rekao je ministar u Skupštini Srbije.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO: OKSANA TOSKIC

Javnost će, kako je dodao, biti informisana o svakom koraku u skladu sa zakonom.

"Kao ministar unutrašnjih poslova i neko ko je formirao radnu grupu koja se bavila istragom u slučaju prisluškivanja predsednika, mogu da kažem da se takva zloupotreba sistema nikada više ne sme ponoviti, ne samo kada je u pitanju predsednik Vučić i njegova porodica, već bilo koji građanin naše zemlje. Naš zadatak je da sačuvamo sistem od zloupotreba i ljudi koji takve zloupotrebe mogu da čine", istakao je ministar.

Ukazao je da će istraga pokazati motive prisluškivanja i da će to ceniti nadležni pravosudni organi, ali da on smatra da je predsednik prisluškivan iz političkih razloga.

"Predsednik Aleksandar Vučić se bavi politikom, on nije biznismen, ne bavi se nikakvim parama, ne komunicira na bilo koji način sa ljudima sa kojima ne bi trebalo. Kada njega slušate vi ga slušate samo iz političkih razloga, ne može biti ništa drugo", napomenuo je Vulin.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs

Kada prisluškujete članove porodice predsednika, kako je rekao, to možete da radite isključivo iz najnižih pobuda, samo zato što vam smeta politička stabilnost zemlje koju je Aleksandar Vučić izborio.

"On je osetljiv na svoju porodicu kao svako od nas i naravno da ga to najviše pogađa i boli. Kada to počnete da dirate vi znate zašto to radite. Rano je da govorim o motivima, ali ne mogu da zamislim motiv koji nije veoma zlonameran prema Aleksandru Vučiću i Srbiji", kazao je ministar.

Ponovio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova uradilo ono što je u skladu sa zakonom trebalo da uradi, predalo je sve relevantne činjenice Tužilaštvu za organizovani kriminal i očekuje dalji stav nadležnog tužilaštva.

"Nikada se ovo više ne sme ponoviti nikome. Srbija je ozbiljna, uređena zemlja, u kojoj se poštuje zakon i zato i kada se dese ovakve stvari ono što je dobro, jeste što se to dozna, prepozna i što niko neće ostati bez odgovarajuće kazne za svoje ponašanje", poručio je ministar Vulin.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
15°C
28.05.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve