Vesti
10.07.2022. 09:39
R.E.

"Sve predato tužilaštvu"

Vulin o prisluškivanju Vučića: "Sve znamo"

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je policija "dokazala" navodno prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da je sve predato tužilaštvu, čija se reakcija čeka.

Vulin je za "Politiku" rekao da je policija razgovarala sa bivšom državnom sekretarkom Ministarstva unutrašnjih poslova Dijanom Hrkalović, nakon njenih istupa u medijima, i dodao da je njena izjava dostavljena nadležnom tužilaštvu.

"Mi smo svoj posao odradili. Mi sve znamo. I sve smo dokazali. Kada će tužilaštvo kvalifikovati delo, ja ne mogu da govorim o tome. Ali da je prisluškivanje dokazano - jeste", kazao je ministar.

Po njegovim rečima, to je rađeno "planski, namerno i zlonamerno", ali da motivima i eventualnim uplivom stranog faktora treba da se bave druge službe.

Na pitanje da li su "sve kockice tog slučaja sada sklopljene nakon iskaza Dijane Hrkalović", Vulin je rekao "apsolutno sve, do poslednjeg detalja" i ponovio da je sve predato nadležnom tužilaštvu.

Vulin je ocenio i da ta vrsta prisluškivanja "nije samo pritisak, već uvek i priprema za političko, pa i fizičko ugrožavanje tog lica".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Stefanović i Hrkalovićka se odazvali pozivu MUP-a
Dijana Hrkalović

SUK

24.06.2022. 15:31

Stefanović i Hrkalovićka se odazvali pozivu MUP-a

Ministar odbrane Nebojša Stefanović stigao je u Sektor unutrašnje kontrole MUP-a, gde treba da da izjavu o navodima koje je bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović iznela u intervjuu za medije.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
15°C
28.05.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve