Vesti
27.08.2023. 21:05
Beta

Srbija

Zabeležen rast rađanja beba u odnosu na prvih šest meseci prošle godine

bebe
Izvor: Shutterstock

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić saopštila je danas da je tokom jula ove godine rođeno oko 230 beba više u odnosu na jul prethodne godine"

Ona je na manifestaciji "Porodica nedeljom" rekla da su to divne vesti ida se nada da će se ovakav trend nastaviti i u budućnosti.

"Svako novorođeno dete je za nas najveće bogatstvo. Upravo je poboljšanje demografske slike Srbije glavni fokus rada Ministarstva za brigu o porodici i demografiju", rekla je Kisić.
 

Dodala je da je prema poslednjim statističkim podacima, u periodu januar‒jul 2023. godine zabeležen rast rađanja beba od 0,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju podržalo je manifestaciju "Porodica nedeljom", koju je organizovalo udruženje građana "Čuvari ognjišta", na konkursu za dodelu dotacija namenjenih za projekte porodično pravne zaštite građana i podrške porodici i deci.

"Upravo je ovo cilj, da se okupljamo, družimo, da dane provodimo u krugu svojih porodica, jer iz porodice crpimo snagu i energiju", istakla je Kisić.

Ona je zaključila da će Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju nastaviti da preduzima aktivnosti u cilju jačanja porodica.

Manifestacija "Porodica nedeljom" održana je na platou ispred Big Fashion centra, a u okviru nje članovi porodica su imali priliku da se takmiče u šahu, nadigravaju u raznim takmičenjima, učestvuju u mnogobrojnim edukativnim programima i uživaju u muzičkim koncertima.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ozbiljno zabrinjavajuće: Natalitet u Srbiji najmanji u poslednjih 10 godina
beba

Statistika

22.11.2021. 20:05

Ozbiljno zabrinjavajuće: Natalitet u Srbiji najmanji u poslednjih 10 godina

Srbija je na pragu demografske starosti, a natalitet je najmanji u poslednjih 10 godina, navodi se u najnovijem Zdravstveno statističkom godišnjaku Srbije za 2020. godinu, koju je objavio Zavod za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
1°C
03.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve