Vesti
26.02.2021. 17:00
Tanjug

ZAHAROVA: Ne forsirati postizanje sporazuma Beograda i Prištine

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je danas da Rusija apeluje da se ne forsira postizanje sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

"Smatramo da su pokušaji da se takozvana konačna normalizacija odnosa Beograda i Prištine forsira, ubrzava nekakvim veštačkim rokovima - destruktivni. Najvažnije je da se pronađe stabilna, održiva opcija koja će, između ostalog, biti prihvaćena i u javnosti", rekla je Zaharova.

Povezane vesti - Bez šargarepe ni štap ne vredi

Prema njenim rečima, proces rešavanja kosovskog problema bez realizacije već postignutih sporazuma osuđen je na zastoj.

"Podržavamo dijalog Beograda i Prištine s ciljem rešavanja kosovskog problema pod pokroviteljstvom Evropske unije, koja mora savesno i nepristrasno izvršavati svoje posredničke funkcije, koje su joj poverene odlukom Generalne skupštine UN", istakla je Zaharova.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Kako je dodala, Rusija je zabrinuta i zbog radikalizacije retorike kosovskih Albanaca nakon vanrednih parlamentarnih izbora.

"Izaziva zabrinutost retorika kosovskih Albanaca nakon pobede na vanrednim parlamentarnim, takozvanim ''izborima'', rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, Moskva se nada da će specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak uspeti da postigne napredak u rešavanju pitanja između Beograda i Prištine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
35°C
18.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve