Vesti
05.04.2023. 12:05
Beta

Bujar Osmani

"Zapadni Balkan KVAD ne ugrožava Otvoreni Balkan ili Berlinski proces"

kosovo, priština
Izvor: Shutterstock

Ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani izjavio je da platforma "Zapadni Balkan KVAD" predstavlja neformalni, autentični forum i "ni na jedan način ne povezuje niti ugrožava bilo koju regionalnu inicijativu, posebno ne "Otvoreni Balkan' ili Berlinski proces".

"Reč je o promociji potpune harmonizacije spoljne politike četiri zemlje (Severna Makedonija, Albanija, Kosovo i Crna Gora) sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom Evropske unije", rekao je Osmani za današnju Politiku.

On je naveo i da "često spominje činjenicu da u regionu postoji više od 70 regionalnim inicijativa i svaka ima svoju opravdanost i težinu".

Severna Makedonija ove godine predsedava Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), a njen ministar spoljnih poslova Bujar Osmani je predsedavajući OEBS-a u 2023.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Građani Srbije o ulasku u EU, planu za Kosovo i odnosima sa Rusijom
1

Istraživanje

30.03.2023. 14:45

Građani Srbije o ulasku u EU, planu za Kosovo i odnosima sa Rusijom

Na eventualnom referendumu o ulasku u EU, 44 odsto građana Srbije glasalo bi za učlanjenje dok je 42 odsto građana protiv članstva u Uniji, pokazuju rezultati istraživanja javnog mnenja koje je sproveo Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve