Vesti
29.06.2021. 11:13
R.E.

Vesić: Gde će im duša?

Zapaljeno igralište u naselju Braće Jerković

Parkić u Braće Jerkoviću
Izvor: Screenshot_3 Facebook Goran Vesić.png

U naselju Braće Jerković zapaljeno je igralište za decu, a tim povodom oglasio se se zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Kako je istakao putem svog Fejsbuk profila grad Beograd je igralište obnovio i uredio pre tri godine i deca su ga svakodnevno koristila, a građani čuvali. 

"Tako je bilo do noćas dok se nisu pojavili huligani koji su ovo igralište zapalili. Stoka! Kako im nije žao male dece koju danas roditelji, bake ili deke neće moći da odvedu na igralište? Gde će im duša?", napisao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je istakao da već zna šta će se dogoditi kada policija otkrije počinioce. 

"I već znam šta će da se dogoditi kada budu uhapšeni. Roditelji će im naći advokate koji će da tvrde kako su huligani bili pijani ili drogirani, kako su se malo igrali i pravdaće se da materijalna šteta nije velika. A potom će sud da proceni materijalnu štetu i da im ponudi neku nagodbu. Sramota. Zato ću predložiti da se u Krivični zakonik uključi novo krivično delo 'oštećenje infrastrukture'. Pa kada neko ukrade šaht sa ulice, ili bakarni kabl, uništava saobraćajne znake, uništi spomenik ili igralište za decu, bez obzira na visinu štete, moraće da odgovara za oštećenje infrastrukture. Valjda će posle toga znati šta je red", napisao je Vesić.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
28.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve