Vesti
22.05.2019. 17:47
R. E.

ZAPOVEDNIK NATO: Transformacija KBS u koordinaciji sa Alijansom

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Očekujemo da će tranzicija Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) biti progresivna, transparentna i inkluzivna, ali i da će se odvijati u bliskoj koordinaciji sa NATO i međunarodnom zajednicom, kaže admiral Džejms Fogo, zapovednik NATO komande u Napulju koje nadgledaju KFOR.

On je to rekao prilikom posete Prištini, gde je razgovarao sa lokalnim zvaničnicima, odnosno ministrom odbrane privremenih kosovskih institucija Rustemom Berišom i komandantom KBS Rahmanom Ramom.

U saopštenju KFOR-a se navodi da se razgovaralo o trenutnom bezbednosnom stanju na Kosovu u kontekstu misije KFOR-a, koja na osnovu Rezolucije SB UN 1244 obezbeđuje sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve ljude na Kosovu.

"Tokom posete, Fogo je razgovarao i o planovima za tranziciju KBS, ponovivši svoje očekivanje da će tranzicija biti progresivan, transparentan i inkluzivan proces u bliskoj koordinaciji sa NATO-om i međunarodnom zajednicom", navodi se u saopštenju KFOR-a.

Takođe, podseća se da NATO preko KFOR-a ostaje posvećen bezbednom okruženju na Kosovu i stabilnosti šireg Zapadnog Balkana.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve