Vesti
28.04.2023. 19:41
Beta

Slučaj zanemarenog deteta

Utvrđeni propusti u radu gradskog centra za socijalni rad

Dete, nasilje
Izvor: Shutterstock

Zaštitnik građana utvrdio je propuste u radu Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu - odeljenja Zvezdara i Palilula, u slučaju deteta koje je otac držao u izolaciji u beogradskom naselju Mirijevo, i tražio od centra da ga izvesti o utvrđivanju odgovornosti rukovodilaca tih odeljenja i radnika koji su radili na tom slučaju.

"Zbog toga Zaštitnik građana u preporuci traži od Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu da ga obavesti o realizaciji mera koje je naložilo nadležno ministarstvo u roku od 15 dana", navedeno je u saopštenju Zaštitnika građana. 

Posle navoda u medijima da je u naselju Mirijevo otac godinama zanemarivao dete držeći ga u potpunoj izolaciji u lošim higijenskim uslovima, Zaštitnik građana je pre mesec dana pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada nekoliko državnih institucija.

Dete je nevidljivo

Tragedija u Mirijevu

meda, plišana igračka, dete, deca

Tragedija u Mirijevu

31.03.2023. 17:05

Dete je nevidljivo

Među tim institucijama su Gradski centar za socijalni rad u Beogradu - odeljenja Zvezdara i Palilula, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Dom zdravlja Zvezdara, Dom zdravlja Palilula i Gradska opštine Zvezdara.

Naknadno su kontrolni postupci pokrenuti prema Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu i Sekretarijatu za upravu Gradske uprave grada Beograda i Ministarstvu prosvete i izvršen neposredni nadzor nad njihovim radom, kao i postupak kontrole rada Doma zdravlja Savski venac.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Dete koje prisustvuje nasilju u porodici i samo je žrtva"
zlostavljanje-dece-3.jpg

Ombudsman traži

15.03.2023. 18:05

"Dete koje prisustvuje nasilju u porodici i samo je žrtva"

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pozvao je na usvajanje izmena zakona o sprečavanju nasilja u porodici kojima bi se propisalo da je dete žrtva nasilja uvek kada prisustvuje porodičnom nasilju nad članom porodice ili bliskom osobom.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve