Vesti
24.05.2024. 13:06
R.E./Kosovo online

Gnjilane

Zašto će zatvorenici iz Danske služiti kaznu na KOSOVU

zatvor
Izvor: Shutterstock

Odbor za zakonodavstvo Skupštine Kosova usvojio je nacrt zakona o ratifikaciji Ugovora između Kosova i Danske za korišćenje Kazneno-popravnog zavoda u Gnjilanu zbog izvršenja kazni danskih zatvorenika u toj ustanovi, piše Gazeta blic.

"Sa sedam glasova za i dva uzdržana, Odbor za zakonodavstvo, mandate, imunitet i poslovnik Skupštine Kosova usvojio je Nacrt zakona o ratifikaciji Ugovora između Kosova i Danske za korišćenje Kazneno-popravnog zavoda u Gnjilanu radi izvršenja kazni danskih zatvorenika. Tokom ovog sastanka, usvojen je i predlog poslanika Pokreta Samoopredeljenje, Dimala Baše, koji je podneo izveštaj o predloženom amandmanu notaru", saopštio je Odbor.
 

Baša je naveo da su prilikom usvajanja, uzeti u obzir svi relevantni projekti.

"Uzeli smo u obzir sve projekte, to je bio dobar posao. Imamo predlog sa registrom rezervnih beležnika gde oni automatski stupaju na funkciju, a bićemo u koordinaciji sa ostalim službama povodom rokova", izjavio je Baša, prenosi Kosovo online

Ministar ekonomije Artane Rizvanoli rekao je da će Kosovo od ovog sporazuma godišnje zarađivati ​​15 miliona evra fiksnih naknada.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
27°C
26.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve