Vesti
13.06.2022. 13:41
Beta

"Odgovorne su opštine"

Zašto ne rade sve javne česme u Nišu?

Niš
Izvor: Shutterstock

Od 21 javne česme na teritoriji najveće niške gradske opštine Medijana, devet ne radi, ali bi uskoro trebalo da budu popravljene pošto je grad za te poslove angažovao gradsko preduzeće "Nišstan", najavila je u ponedeljak gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

"Dali smo nalog 'Nišstanu' da sve česme popravi, a taj trošak odbićemo od transfera gradskim opštinama na čijoj teritoriji se česme nalaze", rekla je Sotirovski novinarima u Gradskoj kući.

Ona je rekla da problem sa česmama može biti rešen jedino na taj način.

"Gradskim opštinama je povereno da se brinu o javnim česmama, da popravljaju podzemne kontejnere, da se brinu atarskim putevima. Ukoliko to ne rade, ja pitam šta onda rade? Ne ljutim se, ali ako znamo šta su nam obaveze, moramo da znamo i šta nam je odgovornost", izjavila je Sotirovski.
 

Ona je najavila da će uskoro biti popravljena i nova fontana na Trgu kralja Milana, oštećena prilikom nedavne izložbe oldtajmera, a najavila je i angažovanje čuvara u svim parkovima u Nišu.

"Svaki park će imati svog čuvara, svaki javni toalet će imati radnika 'Medijane' koji će o njemu brinuti, zato što se sve lomi i ruši. A onda kada treba da se popravlja, to su procedure oko javnih nabavki. Sve to traje i i traje mesecima, a građani su nestrpljivi da imaju to što su imali", kazala je Sotirovski.

Građani Niša apelovali su proteklih dana na nadležne da poprave javne česme, ali je iz opštine Medijana stigao odgovor da je to "gotovo nemoguće" jer opština nema novac za rekonstrukciju i popravku.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Prodaja polovne robe od sada na auto-pijaci
pijaca

Niš

16.03.2022. 11:15

Prodaja polovne robe od sada na auto-pijaci

Prodavci polovne robe koji su dva puta protestovali ispred Gradske kuće u Nišu zbog zatvaranja buvljaka na parkingu pored Tvrđave, dobili su obećanje gradonačelnice Dragane Sotirovski da će svoju robu vikednom moći da prodaju na auto-pijaci.
Close
Vremenska prognoza
light rain
22°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve