Vesti
28.05.2021. 09:41
R.E.

Novi Zakon, nova pravila

Zašto prebivalište mora da bude upisano u ličnoj karti

aleksandar-vulin-nedeljni-ekspres-2.jpg

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin objasnio je nekoliko nedoumica u vezi sa novinama koje će biti uvedene kada su u pitanju lična dokumenta građana Srbije.

"Prebivalište mora da bude upisano u ličnoj karti, a veoma je važno i da ko ima novu ličnu kartu da ona bude sa čipom jet to može služiti kao elektronski potpis, što omogućava plaćanje raznih obaveza", rekao je ministar gostujući na televiziji Pink.

On je objašnjavajući najčešće nedoumice oko najnovijih usvojenih izmena Zakona o ličnoj karti naveo da samo Ministarstvo unutrašnjih poslova ima više od 300 različitih usluga koje se obavljaju onlajn.

"Samo se skine obrazac i usluga plati elektronski i tu nova lična karta sa čipom može da posluži", pojasnio je Vulin.

Odgovarajući na pitanje da li moraju da se menjaju i pasoši i ostale isprave u kojima je ispisano boravište, rekao je da to mora da se uradi.

"Šta je problem da su upiše pravo boravište? Ljudi se pitaju otkud sada to, a predviđeno je još pre godinu i po dana kada je donet Zakon o putnim ispravama", rekao je Aleksandar Vulin.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Razjašnjene sve nedoumice, ima dosta novina
Lična karta

Zakon o ličnoj karti

27.05.2021. 11:45

Razjašnjene sve nedoumice, ima dosta novina

Skupština Srbije nastavila je u četvrtak rad postavljanjem poslaničkih pitanja, a nakon toga i raspravom o amandmanima na izmene Zakona o ličnoj karti. “Ovaj zakon zahvaljujući vama će biti još bolji i na usluzi građanima”, poručio je ministar Vulin.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
11.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve