Vesti
01.12.2021. 16:25
Tanjug

Krizni štab odlučio

Zimski raspust od 31. decembra, rigoroznije mere zbog omikrona

učionica, škola
Izvor: ANA-MPA / VASILIS PSOMAS

Krizni štab doneo je odluku da se školski raspust ne pomera i on će biti od 31. decembra do 24. januara, izjavila je ministarka i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević.

Na konferenciji za medije nakon sednice Kriznog štaba, Kisić je dodala da su članovi doneli još jednu odluku - da se uvedu rigoroznije mere prilikom ulaska u Srbiju za putnike koji dolaze iz Južne Afrike, Malavija, Mozambika, Bocvane, Lesota, Nambije i Zimbabvea.

Istakla je da Srbija nema direktne letova sa ovim zemljama, ali da će se voditi računa o putnicima koji preko drugih zemalja dolaze iz tih zemalja u Srbiju.

Kisić je objasnila da će ti putnici na aerodromu raditi PCR test, u slučaju da su negativni biće u karantinu 14 dana u mestu prebivališta, a nakon sedam dana imaju obavezu da urade još jedan test.

U slučaju da su pozitivni, kaže Kisić, biće prebačeni u kovid ambulantu ili bolnicu.

Apelovala je na građane da se vakcinišu i iznela podatke da je do danas prvom dozom u našoj zemlji vakcinisano 57 odsto svih punoletnih građana, drugom 54 odsto, a trećina trećom.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Omikron soj otkriven u uzorcima uzetim još u oktobru
Korona, Nigerija 1.12.2021.

Nigerija

01.12.2021. 15:20

Omikron soj otkriven u uzorcima uzetim još u oktobru

U Nigeriji je potvrđen prvi slučaj varijante omikron koronavirusa kod dva putnika koji su prošle nedelje stigli iz Južnoafričke Republike, saopštio je danas Cenatar za kontrolu zaraznih bolesti te zemlje.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve