Vesti
20.01.2020. 20:22
R. E.

Živković: Primitivno nevaspitanje; Trifunović: Pomalo sraman tvit

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Reakcija lidera Dveri, Boška Obradovića, preko svog Twitter naloga, na izjavu Dragoljuba Mićunovića da je "bojkot izbora besmislen", izazvala je oštru reakciju pre svega kod pripadnika opozicije.

Naime, pored Balše Božovića i Aleksandre Jerkovi koji su zatražili reakciju svoje stranke i preispitivanje učešća te stranke u Savezu za Srbiju, oglasili su se i Sergej Trifunović i Zoran Živković.

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović izjavio je da je "pomalo sraman" komentar lidera Dveri Boška Obradovića na račun Dragoljuba Mićunovića i istakao da će se Savez za Srbiju, i mimo ovog slučaja, svejedno raspasti.

Povezane vesti - DVERI: Ono što govori i radi Mićunović je uvreda za sve prave demokrate

"Savez za Srbiju će se svejedno raspasti kao neprincipijelna, ali, u trenutku nastajanja, nužna koalicija. On je odradio svoje u momentu kada opozicije gotovo nije ni bilo. Od momenta kad su članice Saveza, pojedinačno proglasile bojkot, a ne kao Savez, jasno je da kao takav ne postoji", napisao je Trifunović na Twitter-u, a reagujući na komentar člana Glavnog odbora DS Ivana Krstića.

Naime, Krstić je na toj društvenoj mreži naveo da bi bilo "logično" da lider SzS Dragan Ðilas, kao nekadašnji predsednik DS i osnivač SzS, zatraži izbacivanje Dveri iz Saveza nakon što je njihov lider uputio oštre komentare nekadašnjem predsedniku DS-a Mićunoviću.

Reakciju na ono što je Boško Obradović rekao za Mićunovića imao je i Zoran Živković, predsednik Nove stranke. Živković je ono što je Obradović napisao na Twitter-u ocenio kao izraz "primitivnog nevaspitanja", i dodao da se lider Dveri pozvao na stare DB-ovske optužbe.

"To su stare DB-ovske optužbe, sto puta ponovljene. Pre nešto više od 20 godina, 1997. ili 1998. godine, na moju molbu je tadašnji vladika niški izdao saopštenje da na teritoriji niške eparhije nikada nije bilo toga što se spočitava Mićunoviću. Taj vladika je danas patrijarh (Irinej)", rekao je Živković.

Na pitanje novinara o uvredama Obradovića na račun jednog od osnivača DS, Živković je najpre rekao:

"Kad bih rekao šta stvarno mislim, ne biste smeli to da objavite".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve