Vesti
03.04.2024. 16:19
R. E.

Beograd

ONI su dobitnici zlatne plakete za NAJPLEMENITIJI podvig godine (FOTO)

1
Izvor: MUP Srbije

Vatrogasci-spasioci, pripadnici Specijalističkih timova za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), dobitnici su zlatne plakete za "Najplemenitiji kolektivni podvig", koju tradicionalno svake godine u uručuje kompanija "Večernje novosti".

"Pripadnici Specijalističkih timova za spasavanje iz ruševina iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša, Užica, Vranja i Bora na svečanosti u Skupštini grada Beograda, ovo priznanje dobili su za nesebičnu pomoć koju su pružili ugroženima u razornom zemljotresu, koji je 6. februara prošle godine pogodio istok Turske", naveo je MUP.

1
Izvor: MUP Srbije

Vatrogasaci-spasioci, kojih ima 45, i službeni pas Zigi danima, gotovo bez odmora, učestvovali su u potrazi za preživelima, ali i telima nastradalih, i iz ruševina su spasili tri života, među njima i sedamnaestogodišnju devojku.

1
Izvor: MUP Srbije

Vođa Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina Davor Vidović kazao je da je ponosan što je prepoznat rad i plemenitost ovog tima, koji je za sobom ostavio velike podvige i dobra dela.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
13°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve