Zdravlje
01.04.2023. 11:05
Beta

Tatjana Adžić Vukičević

Da li je vreme da se zatvori Kovid bolnica u Batajnici?

Lekar
Izvor: Shutterstock

Direktorka Kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević izjavila je da ta bolnica ima 930 mesta, a da u poslednja dva meseca broj pacijenata nije prešao 35, uz ocenu da bi trebalo izvršiti prenamenu te bolnice.

"Ova zgrada je nova, prostrana, opremljena, praktična. Ima parking sa 700 mesta i ne znam koliko će još ovde držati kovid-bolnicu, u kojoj leži u proseku 30 ljudi dnevno", rekla je u petak Adžić Vukičević za list Nova.

Prema njenim rečima, bolnica bi mogla da bude ispražnjena za pet do sedam dana ukoliko ne bi bilo novih prijema svakog dana, neki pacijenti bi bili otpušteni kući, a drugi prebačeni u druge klinike.

Dodala je da je predlog Ministarstva zdravlja da se izvrši prenamena u bolnicu za palijativnu negu najpametnije i najbolje rešenje za taj prostor, jer je Srbija jedina zemlja u okruženju koja nema takvu bolnicu, naglašavajući da je zgrada velika i da se može iskoristiti za više različitih namena.

"Ako ne bolnicu, onda, nadležni, otvorite vrtić, starački dom ili studentski, učitine bilo šta, samo iskoristite ovoliki prostor da ne zvrji prazan", kazala je Adžić Vukičević.

Ona je dodala i da u toj bolnici trenutno radi blizu 100 zaposlenih, od kojih su mnogi sada na odmoru koji nisu iskoristili iz 2021. i 2022. godine, kada je u toj bolnici na dnevnom nivou bilo i do 1.000 obolelih od kovida.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Odlične vesti za obolele od multiple skleroze: Srbija pravi novi lek
lekovi, lek

Corpos menja tok bolesti

29.03.2023. 15:28

Odlične vesti za obolele od multiple skleroze: Srbija pravi novi lek

Budžet Srbije za obolele od retkih bolesti 2012. godine je bio 130 miliona dinara, a sada je 4,3 milijarde dinara - 33 puta veći, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
25°C
02.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve