Zdravlje
28.01.2022. 13:05
R.E.

Crvena zona

Deo "Dragiše Mišović" ponovo kovid bolnica

bolnica
Izvor: Shutterstock

Zbog povećanja broja obolelih kojima je neophodno bolničko lecenje od kovida-19, deo Kliničko-bolničkog centara "Dr Dragiša Mišović" ponovo ulazi u crvenu zonu.

Zamenik direktora ove bolnice Predrag Savić potvrdio je da se posle pet nedelja otkako su izašli iz kovid sistema, Odeljenje Interne medicine KBC-a ponovo vraća u taj režim rada i izneo bojazan da bi zbog porasta broja obolelih i ostali delovi bolnice mogli da se vrate u kovid režim.

"Pokušaćemo da radimo u dualnom režimu. Hirurgija, urologija, deo interne medicine, uz ginekologiju, koja sve vreme radi u dualnom režimu i pedijatriju koja nije izlazila iz kovida, ostale grane će pokušati da rade", rekao je Savić za RTS.

Prema njegovim rečima problem predstavlja i veliki broj zaraženih i sestara i lekara, jer je skoro 200 zaposlenih trenutno na bolovanju.

"Na sreću, to su lake kliničke slike, niko nije hospitalizovan ni životno ugrožen, ali veliki broj obolelih ipak otežava proces rada u bolnici", kazao je Savić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Rastu brojevi, kakvo je stanje u bolnici u Batajnici
bolnica

Korona u Srbiji

18.01.2022. 13:00

Rastu brojevi, kakvo je stanje u bolnici u Batajnici

"U kovid bolnici u Batajnici trenutno je hospitalizovano 516 bolesnika, a samo u prethodnih pet dana u tu zdravstvenu ustanovu smešteno je čak 323 pacijenata", izjavila je direktorka Tatjana Adžić Vukičević i istakla da je ohrabrujuće što zaraženi nisu sa teškim kliničkim slikama i što manji broj njih zahteva prijem u jedinicu intenzivnog lečenja.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
32°C
27.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve