Zdravlje
20.03.2022. 19:05
R.E./City Magazine

Saveti

Kako da trčanjem utrošite duplo više kalorija

Trčanje
Izvor: Shutterstock

Lepo vreme i proleće vraćaju nas jednom od najpopularnijih vidova rekreacije - trčanju.

Bilo da želite da poboljšate kondiciju, izbacite negativnu energiju, ili izgubite kilograme trčanje je uvek dobar izbor.

Ukoliko je vaš prvobitni cilj mršavljenje u trčanju ćete pronaći idealnog saveznika, pogotovo ako ovu aktivnost obavljate na pravi način. 

Sertifikovani lični trener Tim Li preporučuje da za maksimalan efekat na telesnu težinu, izbegavate trčanje na ravnom, već pokušate da trčite uzbrdo. Možda vam se to čini previše napornim, ali upravo to je suština njegovog saveta, prenosi City Magazine

Naime, umesto da sporim tempom prelazite kilometre i kilometre na ravnom, isti rezultat možete dobiti trčanjem uzbrdo za kraće vreme. Tako ćete za isti vremenski period utrošiti duplo više kalorija ili za pola vašeg uobičajenog perioda za trčanje, utrošiti isti broj kalorija.

Trčanje
Izvor: Shutterstock

Trener Tim Li smatra da ako još uvek niste u pravoj formi za trčanje uzbrdo, to bi trebalo da počnete da radite postepeno, što znači da treba da kombinujete trčanje na ravnom s trčanjem na stazi sa blagim nagibom.

Kada dovoljno ojačate i steknete dovoljnu kondiciju, možete pokušati trčati uz stepenice, što je po mnogima idealna kardio vežba, a posebno je dobra za oblikovanje butina i zadnjice.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako bez igle do mladolikog izgleda
Joga

Joga

20.03.2022. 08:05

Kako bez igle do mladolikog izgleda

Joga lica je sklop tehnika kojima stimulišemo naše lice – kosti, mišiće, vezivna tkiva, kožu, poboljšavamo cirkulaciju i limfnu drenažu, uz različite dobrobiti. Joga lica je zapravo prirodna metoda koja nam pomaže da se osećamo i izgledamo bolje
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve