Zdravlje
23.03.2022. 15:05
R.E.

Bon Voyage!

Kako putovanja doprinose našem zdravlju

putovanja
Izvor: Shutterstock

Nije tajna da putovanja donose mnoge benefite fizičkom i psihičkom zdravlju, svakome prija odmor od svakodnevne rutine. Međutim, da li znate koji su to tačno pozitivni uticaji putovanja na vaše zdravlje?

Putovanja oslobađaju od stresa i pospešuju mentalno zdravlje.

Kada se "izmakne" iz svakodnevne rutine, mozak se takoreći resetuje, stres nestaje, a mi počnemo da ua uživamo u malim stvarima. Takođe, putovanja šire vidike i održavaju proces mišljenja oštrim, što pomaže i nakon povratku sa odmora.

Putovanja vraćaju naše telo u bolju formu.

Avanturističko putovanje puno šetnji ili nekog sporta, ima mnogo benefita, a telo će naročito biti zahvalno. Bilo da se pliva u moru, skija na planini, ili se šeta parkovima - čist vazduh i odmor imaće pozitivan uticaj na fizičku formu, piše Travelex.

Kada putujemo, pospešuje se kvalitet sna.

Čim stres počne da slabi, san se poboljšava, pa se tako na odmoru često najbolje naspavamo. Posebno ukoliko na putovanju imamo i dosta fizičkih aktivnosti naš mozak će se lakše opustiti i večernjim satima, nego u stresnom okruženju svakodnevice.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dve egzotične zemlje prvi put na Sajmu turizma u Beogradu
plaža, more

Od 24. do 27. marta

17.03.2022. 16:26

Dve egzotične zemlje prvi put na Sajmu turizma u Beogradu

Međunarodni sajam turizma održaće se od 24. do 27. marta na Beogradskom sajmu pod sloganom "Između planina i mora", a na njemu će učestvovati više od 40 domaćih i stranih tur-operatora.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
27°C
16.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve