Zdravlje
29.09.2023. 17:10
Beta

Kvantaška pijaca

NE KUPUJTE povrće za zimnicu od nelegalnih prodavaca

povrće, pijaca
Izvor: Shutterstock

Veletržnica Beograd (kvantaška pijaca) apeluje na građane da ne kupuju povrće za zimnicu od nelegalnih prodavaca, koji robu prodaju ispred Veletržnice ili blizu nje.

Iz kvantaške pijace su naveli u saopštenju da se robi koja se prodaje na kutijama i improvizovanim tezgama ispred pijace ne zna poreklo, a nije redak slučaj i da nelegalni prodavci manipulišu i na baždarenju vage, pa kupci na kraju budu oštećeni.

"Veletržnica Beograd je osnovao Grad upravo kao mesto koje građanima pruža najveću sigurnost u pogledu kvaliteta i porekla proizvoda koji su namenjeni za ljudsku upotrebu", naglasili su iz Veletržnice.

Istakli su i da nelegalna prodaja na ovaj način proizvodi izrazito veliki rizik od saobraćajnih nezgoda, pošto se odvija na samoj saobraćajnici koja je opterećena saobraćajem i na kojoj se vozila kreću velikom brzinom.

"Ovakva prodaja pre svega predstavlja i rizik za same kupce koji se odluče na ovakav vid kupovine. Osim navedenih posledica, nelegalna trgovina van zakonskih tokova narušava i poslovanje legalnih proizvođača i trgovaca, kao i funkcionisanja tržišne ekonomije", saopštili su iz Veletržnice.

Dodali su da ova pijaca već godinama ulaže velike napore u saradnji sa komunalnom policijom na suzbijanju nelegalne prodaje.

"Kupovinom na Veletržnici osiguravate bezbednost i kvalitet kupljenih proizvoda, ne remeteći saobraćaj i javni red", zaključili su iz Veletržnice Beograd.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Seli se sajam, ruši Staklenac, a Bajlonijieva pijaca...
sajam

Gradski menadžer najavio

04.04.2023. 15:22

Seli se sajam, ruši Staklenac, a Bajlonijieva pijaca...

Sajam će biti preseljen u Surčin, kod budućeg nacionalnog stadiona, u okviru manifestacije EKSPO 2027, a Hala 1, koja je pod zaštitom, ostaje tamo gde je i danas i taj prostor biće pretvoren u kreativni centar, rekao je gradski menadžer Miroslav Čučković u intervjuu za Večernje novosti.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
2°C
07.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve