Zdravlje
29.12.2021. 10:05
Tanjug

SZO upozorava

Omikron može da blokira zdravstvene sisteme

Omikron, korona
Izvor: Shutterstock

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorava da bi pacijenti zaraženi omikron sojem koronavirusa mogli da preplave zdravstvene ustanove i blokiraju zdravstvene sisteme.

Predočava se da bi širenje nove varijante korona virusa moglo da izazove preopterećenost zdravstvenih sistema, iako rezultati stručnih studija sugerišu da su kliničke slike kod inficiranih omikronom blaže, prenosi londonski dnevnik Gardijan.

SZO o omikronu...

Potrebno još vremena

Koronavirus

Potrebno još vremena

06.12.2021. 11:00

SZO o omikronu...

Iz SZO su potvrdili da su infekcije omikronom praćene nešto blažom formom bolesti, ali upozoravaju da će i dalje biti veliki broj hospitalizacija, posebno među nevakcinisanim pacijentima, što bi moglo da izazove rasprostranjene poremećaje u zdravstvenim sistemima širom sveta, ali i u drugim kritičnim službama.

Medutim, stručnjaci SZO ukazuju i da je u Južnoj Africi, zemlji u kojoj se 24. novembra prvi put pojavila nova varijanta virusa, evidentirano smanjenje od 29 odsto stope zaražavanja omikronom.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Deca i korona - nova saznanja SZO
korona, deca, grip, temperatura

Važno je.

07.12.2021. 21:05

Deca i korona - nova saznanja SZO

Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za Evropu saopštila je da je među decom od 5 do 14 godina najviše prijavljenih slučajeva koronavirusa u evropskom regionu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
02.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve