Zdravlje
04.03.2022. 12:15
Beta

Uskoro odluka

Vreme da se ukinu kovid propusnice u Srbiji?

Koronavirus
Izvor: Shutterstock

Lekari iz Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa će sa premijerkom Anom Brnabić razgovarati o ukidanju pojedinih protivepidemijskih mera, u prvom redu kovid propusnica, prenele su Večernje novosti.

List je preneo da će konačnu odluku doneti Krizni štab ali i podsetio da pojedini članovi tog tela poput epidemiologa Branislava Tiodorovića smatraju da treba ukinuti ne samo kovid propusnice, koje se po njegovim rečima "ionako ne poštuju", već i karantin za osobe koje su bile u kontaktu sa inficiranima.
 

"Imamo veliko smanjenje broja zaraženih i kraj što se tiče direktne opasnosti od kovida, biće relativno brzo. Već do kraja marta imaćemo kontrolisanu situaciju", naveo je Tiodorović.
 

Ocenio je da će proleće i leto "verovatno proći u mirnoj situaciji" s tim što se kako je dodao, na jesen mora razmišljati o vakcinaciji pre svega ugroženih kategorija.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Samo treća doza vakcine štiti od omikrona
vakcinacija

Dve nisu dovoljne

23.02.2022. 09:56

Samo treća doza vakcine štiti od omikrona

Osobe koje su primile dve doze vakcine protiv korona virusa i one koje su preležale kovid-19, gotovo nemaju zaštitu od omikron soja, koji se sada najviše širi, zaključak je studije Medicinskog univerziteta Beča.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
18°C
22.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve